Tajna savršenog tena je u cimetu

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Cimet je jedna od onih višenamjenski namirnica, koju osim u jelu, možemo koristiti i u njezi kože, posebno njezi lica.  Ljekovita i blagotvorna svojstva cimeta na kožu mnogo puta su dokazana, a ono po čemu je najpoznatiji svojevrsno je popunjavanje bora, pa je zbog toga odlično antiage sredstvo. Osim za bore cimet je odličan saveznik i u borbi protiv neželjenih akni.

Kako cimet dolazi u prahu i nije ga moguće nanijeti u izvornom obliku nanijeti na lice, postoje mnogi recepti pomoću kojih on djeluje pravovremeno i pozitivno.

brown sticks and slices of lemons

Foto: Unsplash

Maska koja će umanjiti vidljivost bora, zategnuti lice te mu pružiti mladenački sjaj, sastoji se od mješavine cimeta i meda. Dok za masku koja će vrlo uspješno riješiti akne, sve što vam je potrebno osim cimeta su limun i med.

Maska na bazi cimeta, limuna i meda idealna je za sve one s masnom kožom sklonom bubuljicama jer zbog svojeg antiupalnog i antibakterijskog djelovanja isušuje prištić te sprječava njegov povratak.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti