Znate li kako treba pravilno nanijeti parfem

Piše: Redakcija

Ako vam se često događa da vaš novi parfem ne miriše dovoljno jako ili ga čak uopće ne primjećujete, to znači da ga ne nanosite pravilno. Prvo pravilo je ne trljati zglobove jedan od drugi nakon nanošenja parfema. Parfem stavite na donji dio vrata, iza ušiju, s unutrašnje strane koljena i unutrašnje strane lakta te između grudi.

Najbolje ga je nanijeti na golo tijelo jer neki parfemi mogu ostaviti trajne mrlje na majici ili košulji te nakitu. Također, dobro je kožu navlažiti prije nanošenja parfema jer će tako miris duže trajati.

Nanosite li parfem na kosu, učinite to na svježe opranu kosu jer će u suprotnom prirodna masnoća koja se nalazi u kosi i na tjemenu promijeniti miris parfema.

Kako bi parfem ostao svjež i istog intenziteta kao i onog dana kad ste ga otvorili, spremite ga u plastičnu posudu i čuvajte u frižideru. Naime, ovim se postupkom usporava proces oksidacije zbog kojeg parfemi gube miris, a to je posebno važno tokom ljeta zbog velikih vrućina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti