Kako odabrati idealan parfem prema svom tipu kože?

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Na svakoj koži mirisi se razvijaju drugačije, pa ste vjerovatno primjetili da vaš omiljeni parfem na vama i nekome druge ne miriše isto. Razlog je što svako ima drugačiji sastav kože te je njemu potrebno prilagoditi omiljene mirisne note. 

Masna koža obožava citrusne note jer pružaju osvježenje ovakvom tipu kože te ostavljaju lagan i ugodan osjećaj, a prirodna ulja koja proizvodi ovaj tip kože omogućuju da miris ostaje što duže.

fragrance bottle, lavender, and eyeglasses

Foto: Unsplash

Suha koža i nije baš dobar na “ti” sa parfemima jer mirisi brzo nestaju s kože. Ovakava koža ne sadrži ulja s kojima se parfem može povezati, pa dolazi do njegovog ispravanja.

Osjetljivu kožu je teško tipizirati jer ona nije jednako osjetljiva kod svakoga. Ako je osjetljiva, to ne znači da se morate oslanjati isključivo na parfeme koji sadrže prirodne sastojke budući da takvi sadrže veliki broj alergena što može nadražiti vašu kožu. Zato omiljeni parfem nanesite na odjeću ili kosu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti