Lejla Lipa: Channel N°5 mi je kao lična karta

Piše: Redakcija

Lejla Lipa, poznato TV lice, zbog prirode posla kojim se bavi često nosi tešku šminku, te nastoji da se u slobodno vrijeme što manje šminka. Kada je o make-upu riječ ističe da su joj puder, korektor i rumenilo najvažniji proizvodi na kojima nikada ne štedi. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Večernja šminka pruža mnogo više slobode i kreativnosti, te je dozvoljeno više sjaja, boje i glamura, a sve to podrazumijeva jači i upečatljiviji make-up u odnosu na dnevnu varijantu. Moja kombinacija je puder, tuš, maskara, rumenilo i crveni karmin.

BEAUTY TRETMAN

Nemam problematičnu kožu, te ne idem često na beauty tretmane. S vremena na vrijeme odem na čišćenje lica.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

MAC. On, od svih brendova, mojoj koži najviše odgovara.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Na prvom mjestu je dovoljno sna, a uz to sunčane naočale i osmijeh.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Mislim da sam se prvi put našminkala pred kraj srednje, tačnije za matursko veče. Sjećam se da sam sama stavila maskaru, a mama je odradila ostalo.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Nikada ne padam na lijepo upakovane proizvode. Veoma sam praktična, znam šta želim i kupujem ciljano.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na sjenama za oči, ali puno potrošim na puder, korektor i rumenilo. To su proizvodi koji su mi jako važni.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Zbog prirode posla kojim se bavim, najviše pažnje poklanjam njezi lica. Osim standardne, svakodnevne njege, povremeno koristim maske za lice. U periodima kada mi je potrebna dodatna njega, prije kreme, uglavnom noćne, koristim „AlmaDerm“ serum za dodatnu hidrataciju ili otklanjanje znakova umora. Sve to ne iziskuje mnogo vremena.

OVISNA SAM O…

 „AlmaDerm“ kremi s hijaluronom i arganovim uljem. Odlično hidrira kožu što je važno za njen lijep i zdrav izgled.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

 Najbolji savjet sam dobila od prabake, a to je da za blistav osmijeh i bijele zube jednom mjesečno umjesto paste za zube koristim sodu bikarbonu i limunov sok.

SKUPO VS. JEFTINO

 Ne mislim da su skupi proizvodi i najbolji.

 Omiljeni puder

 Ne volim pudere i izbjegavam da ih koristim, posebno u privatnim prilikama. Ukoliko baš moram, moj izbor su puderi iz MAC programa, tačnije „Pro Longwear“.

 Mirišem na…

„Tom Ford Black Orchid Eau de Parfum Fragrance“, koji je moderan i svevremenski, te „Channel N°5“ koji je kao lična karta i must have.

 Prirodni recept

Masti i mliječna kiselina koje možemo pronaći u mlijeku mogu imati umirujući efekat kada se primjenjuju na iziritiranoj koži. Sve što trebate uraditi je pripremiti oblogu od hladnog mlijeka i nanijeti na kožu. Med je prirodno sredstvo za održavanje vlažnosti, što znači da privlači i zadržava vlagu, a posjeduje i antibakterijska i antifungalna svojstva koja pomažu u borbi protiv mikroba koji se mogu naći na koži.

 Must-have mlijeko za tijelo

„L’Occitane Roses et Reines Beautifying Body Milk“. Bogato je ružinom vodom i shea maslacem, te hidratizira kožu i čini je mekom, a miris je dugotrajan.

 Psssttttt…. sakrij umor na licu

Najjednostavniji način osvježavanja kože ne zahtijeva puno vremena i novca. Jednostavno se umijete hladnom vodom. Naime, niža temperatura steže krvne žile i koži daje gladak i toniran izgled. Također, u torbi uvijek možete nositi termalnu vodu za osvježavanje lica.

Mojih top 5

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti