60+: Fantastična bez obzira na godine

Piše: Redakcija

Živimo u dobu u kojem je dob zaista broj, a godina na ženskom rodnom listu ne mora nužno biti u skladu s njenim izgledom. Ali kako ona to radi? Ne morate se uvijek odlučiti za operaciju da bi izgledali mlađe, mi vam donosimo savjete kako to raditi na prirodan način.

 

NJEGA LICA

Njega lica je dio izgleda zrele žene, ali njega kože je primarni režim koji žena mora održavati kako bi joj šminka dobro pristajala. Za početak, piling tri puta sedmično, najbolje noću, kako bi se izbjeglo previše crvenila tokom dana, jer kako postajemo stariji, proizvodimo manje kolagena i lice nije zategnuto kao ranije pa može doći do crvenila kože. Svako jutro operite lice toplom vodom i čistom krpom obrišite bakterije koje su se nakupile preko noći. Koristite dobru hidratantnu kremu sa SPF koju ćete koristiti za uklanjanje šminke.

 

ŠMINKA

Osim ako imate tamnu kožu ili punije usne, preporučujemo da se držite dalje od tamnih ruževa za usne koji čine svakoga starijim. Vi koristite ružičasti, koji će vam mnogo bolje stajati. Oči mogu biti glavni i najuočljiviji detalj na vašem licu. Poboljšajte boju očiju sa sjenom koja će istaknuti vaše oči. Za smeđe ili oči boje lješnika najbolja su zlatne ili smeđe sjene. Plave oči najbolje se slažu s plavo sivim sjenama, dok uz tamne oči idu sjene dubokih nijansi. Nemoj te bježati od uvijanja trepavica. Malo rumenila koje ćete nanijeti na obraze može uljepšati vaš ten. Koristite kreme umjesto prašaka.

 

KOSA

Ženama preko 60 godina možemo pozavidjeti samo na gracioznom starenju. Nemojte misliti samo da je plava boja kose, crna i smeđa za vas. Odvažite se i ofarbajte kosu u neku jarku boju. Doduše, kako starimo struktura kose se mijenja, pa je nemojte tretirati jahim šamponima i regeneratorima. Dovoljno je da ponekad stavite masku na kosu, i da redovno posjećujete frizera. Najbolje prizure ženama iznad 60 godina su: pixie frizura, bob, paž, pa zašto ne i pletenice.

 

AZRINI FAVORITI

Su šminka u ružičastim i tonovima boje breskve

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti