Tajna idealne tjelesne težine je u vodi

Piše: Redakcija

Danas možete pronaći razne recepte za skidanje viška kilograma, koji možda u početku i pružaju sjajne rezultate, ali onda započinje period stagnacije u kojem često dolazi i do najvećeg neprijatelja idealnog izgleda – odustajanja. Svakako formula za postizanje besprijekornog izgleda je jasna, a ona uključuje balansiranu prehranu i treniranje.

clear drinking glass filled with water and sliced lime

Foto: Unsplash

Potrebno je da vodite računa da se na vašem tanjiru nađu raznovrsne namirnice, od voća i povrća, pa do povremenih slatkiša. Također svakodnevno vježbanje ne mora biti isključivo trening u teretani, već možete u svoju svakodnevnu rutinu uvrstiti nešto duže šetnje ili vožnju biciklom. 

No, ponekad uz sve ove stečene zdrave navike, kilogrami jednostavno ne idu, pa je potrebno u svoju svakodnevicu uvrstiti i jedan mali trik. Prije svakog obroka popijte dvije čaše vode, budući da voda zauzima mjesto u želucu te tako smanjuje prostor za ostale namirnice. Brojna istraživanja su pokazala kako na ovaj način možete unijeti 75 do 90 kalorija manje prilikom svakog obroka.

 

 

Pročitajte još