Selma Bijedić: Najljepše su nude usne

Piše: Redakcija

Dizajnerica i modna blogerica Selma Bijedić mnogo pažnje posvećuje njezi lica, te ga temeljno čisti dva puta dnevno. Ističe da u svakodnevnim prilikama preferira prirodan izgled, dok za večernji look naglasak stavlja na oči.

BEAUTY TRETMAN

Redovno idem na tretmane čišćenja lica, a povremeno se počastim tretmanom sa zlatnim kolagenom. Ovaj tretman zateže i hidrira kožu, a istovremeno izbacuje toksine.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Nemam najdraži make-up brend. Volim i koristim proizvode različitih brendova.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Nemam poseban trik jer još nisam pronašla neko instant rješenje. Kada nije moj dan i kada sam umorna, volim da uradim piling lica i nahranim kožu. Nakon toga se osjećam mnogo bolje. Ako imam vremena napravim prirodnu masku za kosu s kokosovim uljem i dan posvetim sebi.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati u srednjoj školi. Tada je moja make-up torbica bila vrlo jednostavna jer sam koristila maskaru i korektor, a za večernji izlazak sam nanosila sjenila. Naravno da nisam znala šta je blendanje sjenila.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Dnevna šminka mi je, uglavnom, minimalna i što prirodnija, ali zato volim da eksperimentiram s večernjim makeup-om. Za spremanje mi je potrebno oko 40 minuta. Za večernji look volim da istaknem oči, koristim bakrene ili zlatne tonove i svjetlucave nijanse, dok za usne uvijek biram nude tonove.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Prije sam „padala“ na pakovanja, ali sada više ne. Vremenom sam postala praktična i prestala sam da gomilam proizvode. Sada kupujem samo ono što mi stvarno treba.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Ne odvajam mnogo novca za sjene i tuševe jer ih ne koristim mnogo, a nikada ne štedim na puderima, bilo da su kameni ili tečni. Važno mi je koji proizvod nanosim na lice.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Najbolje beauty savjete sam dobila od mame. Neki od najboljih su da je prirodni izgled uvijek u modi, a da je zdrava koža lijepa koža. Zatim da šminka služi da naglasi crte lica, a ne da nas zamaskira i moj favorit je: „Manje hemije, a više prirode“. Zahvalna sam joj na tome što je utjecala na mene da ne postanem rob trendova.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji. Cijena nikada ne treba da igra glavnu ulogu. Postoje skupi proizvodi koji „ne rade“ svoj posao, a postoje i pristupačniji proizvodi koji su odlični. Važno je pronaći ono što nam stvarno odgovara. Nikada ne znači da skupo mora biti i dobro.

OMILJENI PUDER

Po prijateljicinoj preporuci sam kupila „L’Oreal Paris Infallible 24hr Fresh Wear“ koji je jako brzo postao moj omiljeni puder. Riječ je o puderu koji ima fantastično prekrivanje koje traje čak 24 sata, otporan je na znoj i vodu i, ono najvažnije, ne prenosi se na odjeću. Bonus mu je to što nema „flashback“, te je savršen za  fotkanje i svečane prilike.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Genetika me je počastila. Imam normalan tip kože lica, a njega ovakve kože je relativno lagana. Lice temeljno čistim svakog jutra i večeri, a nakon toga kožu nahranim hidratantnom kremom. Jednom sedmično uradim piling za lice koji mi otkloni nečistoću i osvježi kožu.

 Ovisna sam o…

„Alverde“ spreju za lice od ružine vodice koji je namijenjen licu i tijelu i idealan za osvježenje prilikom vrućine. „Cera Di Cupra“ kremi za lice „Bianca e Rosa“ koja je prijatnog mirisa i veoma je blaga, a odlično se pokazala u zimskom periodu iako je ja koristim tokom cijele godine. „Milk Shake Whipped Cream“ hranjivoj zaštitnoj pjeni koja se koristi nakon pranja kose i ima regenerativni efekt, te poboljšava strukturu kose i daje joj baršunastu mekoću.

 Mirišem na…

Moj omiljeni parfem već godinama je „Versace Crystal Noir“. Izuzetno je upečatljiv i moćan, ima orijentalnu notu i spada u jače parfeme. Zaista mogu reći da se radi o posebnom mirisu uz koji ćete se osjećati moćno.

 Prirodni recept

Moj najdraži piling za lice ima samo dva sastojka, jednostavan je za pripremu i daje fenomenalne rezultate. Potrebne su tri velike kašike kuhinjske soli i četiri velike kašike maslinovog ulja. Sastojke pomiješajte i nanesite kružnim pokretima na očišćeno lice, a na kraju isperite mlakom vodom. Ovaj piling će regenerirati kožu i dodatno je očistiti.

 Must-have mlijeko za tijelo

To je definitivno „Rituals – Touch of Happiness“ krema za tijelo. Ima predivan miris i super njeguje kožu.

Psssttttt…. sakrij umor na licu

Kada želim da prekrijem umor koristim korektor koji nanosim na područje oko očiju, maskarom naglasim oči, na usne nanesem neki prozračan sjaj i na lice malo rumenila.

 Mojih top 5

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti