Maja Tomić: Vjerujem u prirodnu masku od meda i cimeta

Piše: Redakcija

Beauty blogerica Maja Tomić voli eksperimentirati, testirati i istraživiti make-up. „Weleda Skin Food“ kremu uvijek mora imati na dohvat ruke, dok najviše pažnje posvećuje večernjoj njezi lica i detaljnom čišćenju. 

BEAUTY TRETMAN

Još uvijek odlazim samo na čišćenje i dubinski piling kože, tačnije na mikrodermoabraziju. Za sada je to sasvim dovoljno, ali vjerujem da će se s vremenom pojaviti potreba za još nekim tretmanom s kojim ću se rado počastiti.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Nemam najdraži make-up brend. Svaki, bez obzira na cjenovnu kategoriju, ima neke dobre i neke loše proizvode. Ja sam za eksperimentiranje, testiranje i istraživanje. Ime brenda nije garancija za kvalitet.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Umivanje hladnom vodom i bogata hidratacija su ono što mi suzi pore i daje sjaj koži. Ako imam volje, nanesem malo korektora i maskare, te obilno nahranim usne balzamom.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Zaista se ne sjećam kada sam se počela šminkati, ali je svakako bilo jako davno. Jedino što znam je da nikada nisam bila sklona pretjerivanju.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Oko pola sata, ne više. S godinama je ta rutina svedena na „osnovno“ i prilagođena količini obaveza i želji da se u te rijetke noćne izlaske krene što prije i što brže. Bitno mi je da ten izgleda perfektno i tu nema kompromisa. Što se ostalog tiče, u obzir dolaze dva sloja maskare, tanak eyeliner i efektan ruž.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Kada su krupne stvari u pitanju tu sam veoma praktična i uvijek kupujem ciljano. Ali zato lako poletim za lijepo upakovanim sitnicama. Esteta sam, vaga u horoskopu i, na kraju krajeva, žena. Svaka žena voli da ima proizvod u lijepoj ambalaži na svom kozmetičkom stoliću.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na maskari. Jako mi se sviđa „Too Faced Better Than Sex“, ali je jednako dobra i „Loreal Paradise Exstatic“ maskara koja je mnogo jeftinija. Utrošim na tečnom puderu jer imam zahtjevnu kožu.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Da je njega primarna i osnovna stvar za koju uvijek moram naći vremena, te da ne postoje izgovori i da ne smijem biti lijena i nemarna. Koža pamti sve i na njoj se sve vidi, prije ili kasnije.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Njezi lica posvećujem puno vremena, naročito kada je večernja njega u pitanju. Imam mješovitu kožu sklonu nepravilnostima i temeljno čišćenje je prvo i osnovno oko čega se pobrinem. Nakon toga toniram kožu, nanesem kremu za područje oko očiju, serum i noćnu kremu.

PSSSTTTTT…. SAKRIJ UMOR NA LICU

„MBeauty Moisturizing Serum Sheet“ maska za lice je spas za suhu, umornu i otečenu kožu. Trik je samo u tome da je prvo dobro rashladite u frižderu, naročito tokom ljeta.

 Omiljeni puder

Imam veliku kolekciju tečnih pudera i to je proizvod koji svakodnevno koristim i u koji volim uložiti novac. Kada je o posebnim prilikama riječ najviše vjerujem u „Estee Lauder Double Wear“, dok su za svakodnevni make-up bez premca „Max Factor Facefinity All Day Flawless 3in1“ i „Loreal True Match“. To su dva najkvalitetnija drogerijska pudera.

Ovisna sam o…

Ne mogu reći da sam ovisna, ali postoji proizvod koji uvijek moram imati na dohvat ruke, a to je „Weleda Skin Food“ krema. Riječ je o proizvodu koji može biti krema za ruke, balzam za usne, maska za lice, te krema za stopala i tijelo. Mogu je koristiti svi članovi porodice, pa čak i bebe. Praktičan je i kvalitetan proizvod koji hrani, umiruje i njeguje kožu.

 Mirišem na…

„Tom Ford Black Orchid“. Volim te neobične i oštre mirisne note koje su u isto vrijeme izuzetno tople i senzualne. Neće se svidjeti svima, tu nema dileme, ali Tom Ford zna šta radi. Jako volim način na koji kreira svoje mirisne note.

 Prirodni recept

Prirodna maska od meda i cimeta je sjajna za moj tip kože. Pravim je tako što u posudu stavim dvije kašičice meda i pola kašičice cimeta. Sve to dobro sjedinim i nanesem deblji sloj na lice. Masku ostavim da djeluje 15 do 20 minuta i isperem je mlakom vodom. Med djeluje antibakterijski i upija nečistoće iz pora, dok je kombinacija sa cimetom idealna za masnu i mješovitu kožu. Možete dodati i zobene pahuljice ili limun.

 Must-have mlijeko za tijelo

U ovom trenutku je to „L’Occitane Néroli & Orchidée Body Milk“. Kvalitetan i luksuzan proizvod nevjerovatnog mirisa. 

 Mojih top 5

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti