Bademovo ulje: Njeguje i pomlađuje od glave do pete

Piše: Redakcija

Ono obiluje antioksidansima, proteinima, vitaminima A, B1, B2, B6 i E te sadrži i nekoliko esencijalnih masnih kiselina koje zajedno sa spomenutim vitaminim imaju izuzetno dobar učinak na kožu i kosu. Još jedan veliki plus bademovom ulju je taj što se brzo upija u kožu i čini je svilenkastom i mekanom.

  • Koža

Redovitim korištenjem bademovog ulja u njezi kože ublažavaju se iritacije, crvenilo i upale. Trudnicama se preporučuje da trbuh mažu bademovim uljem kako bi spriječile pojavu strija.  Mažemo li lice prije spavanja bademovim uljem i pritom ga lagano masiramo, bore će postati manje vidljive.

(FOTO: Pixabay)

  • Područje oko očiju

Bademovo ulje ublažava bore i tamne krugove pod očima, a dobro funkcionira i kao odstranjivač maskare i ostale šminke te kao njega za trepavice.

  • Usne

Bademovo ulje može zamijeniti balzam za usne. Želite li usnama priuštititi dodatnu njegu, omekšati ih, prije spavanja nanesite na njih mješavinu meda i bademovog ulja.

  • Kosa

Masaža tjemena bademovim uljem pospješuje rast kose, cirkulaciju i pomaže kod problema s peruti. Ovo ulje može se koristiti i kao balzam za kosu te u njezi suhih vrhova.

  • Pete

Želite li mekane pete i njegovana stopala, prije spavanja ih namažite i izmasirajte bademovim uljem i navucite čarape. Ujutro ćete biti oduševljeni učinkom.  

  • Bademovo ulje kako baza

Ovo ulje je i dobra baza za razna eterična ulja koja se ne smiju nanositi direktno na kožu te je odličano bazno ulje za macerate. Stavite smilje u bademovo ulje i ostavite 40-ak dana na suncu te procijedite i dobit ćete macerat protiv bora. 

Bademovo ulje ima izuzetno visoku moć hidratacije zbog čega se preporučuje u njezi suhe kože i kose, a vitamin E koji se nalazi u njemu pojačava elastiučnbost koež i sprječava njeno pucanje, a time i infekcije. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti