Emela Burdžović: HiFu tretman za lice daje rezultate

Piše: Redakcija

Foto: N1

Poznato TV lice, novinarka i urednica N1 televizije Emela Burdžović smatra da ljepota dolazi iznutra, no ne krije da šminka može učiniti da sijate čak i u momentima kada se ne osjećate najbolje. Zbog posla kojim se bavi gotovo svakodnevno nosi tešku šminku, te u slobodno vrijeme preferira prirodni izgled, a „Estee Lauder Advanced Night Repair“ serum protiv bora ističe kao jedan od omiljenih beauty proizvoda. S prolaskom godina je naučila da svi imamo dijelove tijela koji nam se ne sviđaju, ali i to da se s nedostacima treba miriti, te fokusirati na isticanje prednosti.

Dnevnoj njezi lica posvetim 20-ak minuta. Ona podrazumijeva nanošenje dnevne kreme nakon umivanja, te navečer skidanje teške televizijske šminke. Već dugo vremena prije spavanja, a nakon skidanja šminke, ne preskačem „Estee Lauder Advanced Night Repair“ serum za koji odgovorno tvrdim da vas maksimalno spašava bora, bar onoliko koliko to preparativna kozmetika može. Nakon njega nanesem kremu od istog brenda i spremna sam za krevet. Pod dnevnom njegom podrazumijevam i izbjegavanje šminke kad god nisam pred kamerama, te povremeno korištenje pilinga i hijalurnoskih maski, pogotovo za područje oko očiju.

Bez frizure se zaista teško šta može. Zbog posla se feniram tri ili četiri puta sedmično, tako da sam rijetko bez frizure, no i meni se desi loš dan. Ako moram „na ekran“ pribjeći ću šamponu za suho pranje, a u protivnom vežem kosu. Zapravo se najkomotnije osjećam sa svezanom kosom i uvijek kada dođem kući ruka leti da nađe neko pomagalo da je podignem, sklonim…

Ne znam odakle da počnem. Šalu na stranu, kroz posao sam vidjela da i najljepše žene na sebi nalaze mane, da žele da im slikate “bolji profil” i slično. Tako sam, zapravo, shvatila da se treba miriti s tim, njegom i šminkom popraviti što se može popraviti, te se fokusirati na prednosti, zezati na račun mana i ne dramiti pretjerano. To vas valjda i godine nauče, a tačnog trenutka u kojem se to desilo se ne mogu sjetiti. Što se mene tiče, bilo bi lijepo da mi je nos ravniji, usta punija, lice manje mršavo, ali to možda bude u nekom drugom životu. U ovom se namjeravam samo bora rješavati.

Manje je više, pogotovo kada uđete u određene godine.  Ranije sam voljela mnogo šminke i slojeve pudera, a danas volim minimalizam i prozračnost, za noćni izlazak tek crveni ruž i maskaru. Vidim mnogo djevojaka koje, zahvaljujući savremenim trendovim u šminkanju i konturiranju, izgledaju mnogo starije i grublje. No, možda one to tako vole i sve dok se sebi sviđaju: „Go girls“.

Sigurno je da ljepota dolazi iznutra. I u smislu ishrane i u smislu dobrog raspoloženja. Odrazi se to. Unutarnje zadovoljstvo je, zapravo, vrlo privlačno. No, moram vam priznati da u poslu kojim se ja bavim postanete tako dobri glumci i naučite jako dobre trikove da se puno puta desi da vam neko kaže da sijate, a vi prolazite kroz jako loš period. Ali generalno sam sigurna da  ljepota dolazi iznutra i da je u oku posmatrača.

Itekako imam momente nesigurnosti, preispitivanja sebe i sumnje u svoje sposobnosti. Najviše to primjetim u momentima kada trebam donijeti neku odluku pa propitujem prijatelje, a ne vjerujem sebi. Istina, to se više odnosi na privatni nego na profesionalni život. Teško mi je reći: „Ne“, odbiti ljude kada bih trebala i  insistirati na onome što zaslužujem. To je sigurno refleksija nesigurnosti. U emisijama s tim nemam problem, tu insistiram do iznemoglosti.

Naučila sam da ne treba slušati svakoga. Godine su me naučile i to da će vas pravi prijatelji činiti sigurnijim, te da pravi nisu oni koji će vam poljuljati sigurnost. Pri tome ne mislim da vas lažu, nego da vam pomognu da ojačate i da se usmjerite na prave vrijednosti. Naučile su me i da ne treba slušati baš svakoga, jer uvijek neko ima nešto loše da kaže o vama. Uvijek postoji neko kome će se vaše nesavršenosti sviđati, jer su sastavni dio vas.

Beauty tretmani oduzimaju mnogo vremena. Uvijek se pitam otkud ženama toliki sati da ih provode na tretmanima među kojima ima toliko besmislenih prevara. Ipak, na neke moram ići,  a to su manikir i pedikir. Povremeno odem i na tretman lica, čišćenje ili hidrataciju i to je sve. Ovog ljeta sam bila dosljedna i realizirala cijeli ciklus maderoterapije i moram reći da me je doista oduševio. Za lice bih izdvojila HiFu tretman koji zaista daje rezultate kada  je u pitanju podizanje tonusa kože. 

Kada pogledam svoje stare fotografije uvijek pomislim da sad izgledam bolje. I to je baš sjajno, iako možda nije tačno. Redovno se smijem frizurama, pozama, kombinacijama.

Pročitajte još