Šiške: Kako ih nositi, a ne pokajati se

Piše: Redakcija

20

Ako ste došli na ideju da osvježite svoj izgled, i uvedete promjene s frizurom i odlučite se uraditi šiške, mi smo tu da vas uvjerimo da ova ideja nije uopće tako zastrašujuća kao što mislite. Kada jednom odlučite napraviti rez, onda povratka nema. Naravno dok šiške ponovo ne narastu. No, obratite li pažnju na nekoliko temeljnih pravila koja se tiču prelaska na ovaj tip frizure, u svojim šiškama ćete iskreno uživati i možda ih u budućnosti učiniti svojim zaštitnim znakom. Prije nego se odlučite uraditi šiške, trebate prvo odabrati pravu vrstu šiški, ovisno o tome koliko će vam vremena trebati da ih stilizirate, i najbitnije je naučiti kako da se pravilno brinete o njima.

 

Pravila zlata vrijedna

 

  1. Oblik lica

Šiške mijenjaju cijeli oblik lica i vizualno zatvaraju čelo. One isto tako mogu izvući lice da izgleda šire. Prije sastanka s makazama konsultirajte se na miru sa svojim frizerskim stilistom, koji će vam dati najbolju moguću sugestiju za šiške koje će najbolje pristajati vašem obliku licu.

  1. Tip kose

Tanje i finije teksture kose vole guste šiške, dok se  s gustom i kovrčavom kosom najbolje odlučiti za slojevite šiške, koje će se vrlo jednostavno uklopiti u postojeću frizuru i zapravo s njome stopiti.

  1. Prepustite se profesionalcima

Šišanje šiški u kućnoj radinosti svakako izbjegavajte, a prije odlaska frizeru definirajte koji stil u kosi želite postići i kakvim tačno šiškama želite istaknuti crte lica. Strani stilisti predlažu da se šoške režu kad je kosa suha, kako se ne bi dodatno skratile kada se režu na vlažnoj kosi, a ona potom osuši, i djeluju još kraće.

  1. Dobar šampon

Šamponi posebno namijenjeni masnoj kosi najbolji su za dame sa šiškama. Ako ste jedna od onih sretnica koje nemaju problema s masnim tjemenom, izaberite radije blagi šampon koji šiške neće učiniti teškima.

  1. Umjereno s proizvodima

Proizvodi poput gela, voska i kreme za kosu od šiški će napraviti neugodne „rezance“, i kosa će izgledati masno i prljavo. Stoga, pri upotrebi ovih proizvoda budite posebno umjereni, baš kao i s regeneratorom kojeg je potrebno nanositi isključivo na vrhove kose i to u minimalnoj količini.

Provjerite neke od naših omiljenih celeb frizura s šiškama i pribavite svu inspiraciju koja vam je potrebna za vaš sljedeći rez.

  1. Jesen je idealna za šiške

Kad je vrijeme napolju hladnije, šiške će biti poslušnije i duže će ostati stilizirane. Nećete se morati boriti s vlagom koja je zaista neprijatelj dobre frizure. Ovo ne znači da šiške nositi samo kad je zima, nego da je jesen idealno vrijeme za njih.

Lažne šiške 

 

Kosu izravnajte i podijelite na razdjeljak po sredini glave. Obuhvaćenu kosu počešljajte kako bi dobili što uredniji izgled. Rasporedite pramenove, a početak izdvojenog pramena kose učvrstite ukosnicama. Ostatak kose podignite prema učvrsnutoj punđi i rolajte premen oko nje. Šiške pošpricajte lakom za kosu, a punđicu učvrstite gumicom.

 



TRIKOVI

 

Šiške odlično pristaju na duguljasto lice, a četvrtasto lice podnosi kraće šiške začešljane na stranu. Za okrugli oblik lica preporučuju se duge šiške.

Bolje je šišati šiške svako malo na određenu i istu dužinu. To je jednostavnije od odgađanja šišanja, i onda morate više ošišati, što obično nije tako jednostavno.

Domaćinske makaze ili makaze za papir nisu za šišanje kose jer one guraju kosu ispred sebe dok je režu.

Nikada iz blizine nemojte nanositi lak za kosu na šiške jer će postati slijepljene i ukočene, a trebale bi biti fleksibilne. Ako već koristite lak, udaljite ga od glave barem 20 do 30 centimetara.

Kako bi šiške izgledale urednije, pametno je uložiti u manje četke s kojima šiške možete uhvatiti dok ih sušite ili u minijaturnu peglu za kosu



 Koliko vrsti šiški postoji?  

 

BABY

Kratke šiške, zbog mekoće i slatkoće koje daju licu zovu ih i “baby” šiške, trenutno su veliki frizerski trend za crveni tepih među poznatima. Da ih stilizirate ujutro potrebno je 8 minuta. Koristite serum, fen i češalj.

 

OŠTRE

Šiške koje su ravne od korijena do vrhova. Imaju ravan rez preko čela, inače nisu zanimljive. Potrebno je 8 minuta da ih stilizirate, uz fen i malu okruglu četku koja će dati volumen pri korijenu.

 

U OBLIKU SLOVA A

Riječ je o šiškama podijeljenim na sredini glave. Za njih vam je potrebno 6 minuta stiliziranja koristeći fen, peglu za kosu i lak.

 

DUGE

Duge šiške često se nose uz razbarušene frizure, no u zaglađenima se posebno ističu. Potrebno vrijeme je 5 minuta d aih oblikujete, a sve vrijeme morate raditi s četkom.

 

NERAVNE

Duge, istanjene i namjerno isjeckane, na krajevima nešto duže, pa čak i malo razmaknute na sredini. Potrebni vrijeme za stiliziranje je 3 minute, jer one ne trebaju biti uredne.

 

KOVRDŽAVE

Recite DA ovom novom trendu. Ovo je odlična frizura za djevojke koje imaju kovrdžavu kosu, jer ih ne trebaju stilizirati nikako. Pristaju svakom obliku lica, i najbolje su onakve kakve jesu.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti