Foto: Instagram

Najvjerovatnije već znate kako iskonturirati lice ili kako postići savršen smokey eye, ali postoji jedna tehnika šminkanja koju još trebate naučiti ili ukomponirati u proces svog šminkanja, a to je baking.

Baking ili tzv. pečenje lica puderom u prahu je korak šminkanja koji će promijeniti vaš cjelokupan look.Na internetu postoje brojni videi koji će vam detaljno objasniti kako se baking izvodi, a u nastavku možete pročitati što je to zapravo i koji su njegovi koraci.

Što je baking?

Baking je izraz koji se već godinama koristi u beauty zajednici, a odnosi se na to da pustite puder u prahu da sjedi na vašem licu 5 do 10 minuta, dopuštajući da toplina vašeg lica setira vaš puder i korektor. Nakon što je puder odležao neko vrijeme na vašem licu, jednostavno uklonite višak proizvoda četkicom. Toliko  je jednostavno te vam daje  besprijekoran završetak šminkanja.

Kako se baking izvodi?

Prvi korak je da prije nanošenja bilo kakve šminke na lice nanesete sloj hidratantne kreme, posebno na područje oko očiju. Važno je imati glatko i hidratizirano područje oko očiju kako biste  smanjili pojavu sitnih linija ili bora.

Drugi korak je nanijeti svoj tečni puder po izboru te na njega nanijeti debeli sloj korektora kako bi sakrili sve neželjene nepravilnosti. Ako niste zadovoljni prekrivanjem nanesite i drugi sloj korektora. Kako bi sve izgledalo prirodnije koristite beauty blender ili neku drugu navlaženu spužvicu.

Treći korak je nanošenje prozirnog, translucent, pudera uz pomoć lepršave četkice preko cijele površine lica.

Četvrti korak je sam baking. Vlažnu spužvicu ili četkicu poprskanu s fiksatorom umočite u svoj loose puder i velikodušno ga nanesite područje na koje ste upravo nanijeli korektor te ga ostavite da djeluje 5 do 10 minuta.

Nakon bakinga vrijeme da se višak loose pudera  ukloni. Lepršavom četkicom prijeđite preko lica i laganim pokretima četke skinite višak. Ako želite dodatnu prekrivenost, četkicu prije možete umočiti u kameni puder.