Make-up: Smokey eye look

Piše: Redakcija

Ova vrsta šminkanja i nije neka novost kada je make-up u pitanju, ali svako je izgled koji ćemo uvijek rado vidjeti na drugim osobama, i koji ćemo radi primijeniti na sebi. Uglavnom je rezerviran za večernje sate kada želimo izgledati atraktivno i zavodljivo, ali njegovo nošenje nije isključeno ni tokom tokom dana samo u blažoj varijanti. Donosimo vam osnove koje su potrebne za ovaj look.

 

PRIMER

Primer za sjene značajno produžava trajnost sjene na kapcima, intenzitet boje sjena i ne dozvoljava da se skupljaju na kapcima.

 

KOREKTOR

Nanesite ga na kapke i ispod očiju, on spriječava da se sjena dalje ne razmazuje.

 

PALETA

 

Prvo što vam je potrebno je paleta sjena u nijansama od bijele do crne. Svetlije sjene nanesite na početak oka, a tamnije na kraj. Četkicom izblendajte sjene za željeni izgled.

CRNA OLOVKA

Da bi postigli što bolji izgled vašeg make-upa koristite olovku za oči ili ako ste vješte tuš. Nanesite je na gornji kapak od ivice od kraja oka. Nemojte zaboraviti staviti olovku u unutrašnjost oka.

MASKARA

Kada ste sve to uradile vrijeme je za završne detalje. Nanesite svoju omiljenu maskaru koja daje volumen trepavicama.


Šta je novo?

Ljubičaste nijanse

U potrazi za savršenim osvježenjem izgleda za novu jesenju sezonu, istražili smo novu tehniku šminkanja očiju. Ipak, najjednostavnija promjena i ona koju možete mijenjati svaki dan krije su u vašoj make-up kolekciji. Nakon minimalne šminke koja je bila naš omiljeni izbor tokom toplih ljetnih dana, jesenja sezona donosi novu, raskošnu paletu koja će stvoriti bezbroj novih lookova.

 

OLOVKA

Odlučite li se za ljubičastu olovku nećete pogriješiti jer ona odgovara uz skoro svaku boju sjene i rumenila. Možete je nanijeti na donji kapak i to tako što ćete krenuti od kraja i lagano prema početku oka.

 

 

DNEVNE SJENE

Sjene u ovim bojama najbolje je koristiti tokom dana. Prikladne su za izgled koji preperirate na poslu, a uvijek možete začiniti i ljubičastom olovkom.

NOĆNE SJENE

Za noćnu varijantu izaberite sjene u ovim bojama, i nemojte bježati od šljokica jer su one apsolutni hit ove jeseni. Upotpunite izgled crnom ili ljubičastom olovkom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti