Korak po korak: Našminkaj se kao Šejla Ramović

Piše: Redakcija

Poznata bh. blogerica Šejla Ramović rijetko odlazi na beauty tretmane, a kada je makeup-u riječ preferira da bude sama svoj majstor. Tetka joj je, otkriva, dala najbolji beauty savjet po kojem su priprema i njega kože bitnije od samog uljepšavanja. Donosimo vam Šejline beauty tajne, te video na kojem pokazuje kako izgleda njen proces šminkanja. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Kada se želim posvetiti make-upu, treba mi od 45 minuta do sat vremena, kako bi sve bilo onako kako sam zamislila i na svom mjestu. Dobitnu kombinaciju mi čine svijetla i sjajna sjena na očima (kombinacija nekoliko nijansi), naglašene trepavice i jagodične kosti, te nude ruž.

BEAUTY TRETMAN

Rijetko odlazim na beauty tretmane, ali mislim da će se to ubrzo promijeniti. Prije četiri ili pet mjeseci, lice mi je bilo mnogo isušeno i s flekama na nekim dijelovima, te sam uradila mikrodermoabraziju i dermapen i to mi je pomoglo.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Nemam najdraži brend jer svaki ima proizvode koji mi se ili dopadaju ili ne dopadaju. Kupujem proizvode koji mi odgovaraju, a ne brend.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Takvim danima se više potrudim oko make-upa, te na taj način zakamufliram osjećaje ili jednostavno ostanem kući i odmorim se od svega.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati sa 15 ili 16 godina. U početku je to bila samo maskara, a vremenom sam dodavala ostale proizvode. Iskreno, moji pokušaji su od samog starta bili dosta dobri. Mislim da imam urođen osjećaj za lijepo i sama sam se šminkala za sve bitne događaje u životu.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Kupujem ciljano i provjereno ili po preporuci. Naravno, kao i svakoj ženi mi se desi da nešto kupim ishitreno ili zbog ambalaže, ali to je u rijetkim momentima.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na dekorativnoj kozmetici, posebno na sjenama, ruževima i generalno na proizvodima koje ne koristim svakodnevno. Ulažem u preparativnu kozmetiku. Više volim da novac potrošim na kupke, kreme i kremice za lice i kožu. 

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Priprema i njega kože su mnogo bitnije od samog uljepšavanja, jer zdrava koža je lijepa koža. Savjet mi je dala tetka koja vodi jedan beauty salon i cijeli život radi u području njege i uljepšavanja žena.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji.

PSSSTTTTT…. SAKRIJ UMOR NA LICU

Nama ženama je lako jer standardni dnevni make-up, s malo više korektora na podočnjacima,  i široki osmijeh daju izvanredne rezultate.

 Standardna beauty rutina

Ujutro je to brzinski: umivanje, krema i šminkanje. No, navečer imam svoj ritual koji podrazumijeva detaljno skidanje šminke, čišćenje lica, povremene pilinge, te nanošenje kreme na lice i vrat, kao i kreme za područje oko očiju. Proizvod koji me oduševio i za koji mislim da ću ga koristiti dok god se budem šminkala je „L’occitane Immortelle“ ulje za skidanje šminke.

 Ovisna sam o…

Definitivno sam ovisna o nude ružu i skoro svaki dan nosim „Golden Rose Longstay Liquid Matte 13“ koji mi je postao zaštitni znak.

Omiljeni puder

U zavisnosti od toga kakav make-up želim, imam različite kategorije pudera. Ukoliko želim totalno pokrivanje i jaču šminku koristim „Etre Belle Velvet Mat“, a za lagani dnevni make-up koristim „Oriflame The One A-Z Cream“.

 Mirišem na…

Godinama mi je „Versace Bright Crystal Absolu“ bio najdraži, no sada svaki put kupim neki drugi. Interesantno je to što svaki parfem koji sama sebi izaberem ima rozu bočicu, te sam zaključila da mi note parfema u bočicama ove boje odgovaraju.

 Prirodni recept

Nikada ništa nisam sama pravila, izuzev pilinga za lice i tijelo koji dobijete tako što pomiješate med i šećer. 

Must-have mlijeko za tijelo

 „Rituals of Sakura Magic Touch“, tačnije cijela „Sakura“ linija od „Ritualsa“. Ništa na svijetu ne miriše ljepše. Volim da mi proizvodi za tuširanje, scrub i losion za tijelo budu iz iste linije i istog mirisa. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti