Plastični hirurzi koji imaju svoj reality show: Metode uljepšavanja su brutalne

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Doktori Terry Dubrow i Paul Nassif već pet godina zvijezde su vlastitog showa “Botched” te su među najplaćenijim losanđeleškim plastičnim hirurzima. U njihov show ljudi dolaze s najgorim rezultatima estetskih zahvata – infekcije, raspali silikoni, hrskavinice. Ovi doktori to pokušavaju riješiti i svojim pacijentima vratiti život u normalu. 

Navodno, bogatstvo Terryja Dubrowa se procjenjuje na oko 40 miliona dolara. Autor je nekoliko stručnih članaka na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije, vlasnik privatne ordinacije, ali i otac i suprug reality zvijezde. Naime, njegova supruga Heather se pojavljuje u showu “The Real Housewives of Orange County”. Sličan život, vodi i njegov kolega Nassif.

Ovaj dvojac u SAD-u je popularan prije svega zbog svoje iskrenosti prema pacijentima. Ipak, mnoge je iznenadila njihova izjava u kojoj su plastičnu hirurgiju nazvali barbarskom. Doktor Dubrow je naveo kako smatra da je plastična hirurgija sa svojim metodama uljepšavanja brutalna jer i dalje koristi nož i šivanje. No, njih dvjica matraju da će se za desetak godina sve rjeđe koristiti takvi alati. Smatraju da će se pojaviti neinvazivni načini pomlađivanja i učvršćivanja kože.

– Za pet do deset godina, moći ćete zategnuti kožu bez noževa i šivanja. Kada sam studirao, razmišljao sam koliko je barbarski što u 21. stoljeću koristimo noževe i šavove. Apsurdno – rekao je Dubrow.

Pročitajte još