Lana Hamza: Biram san i prirodne maske za lice

Piše: Redakcija

Sarajevska umjetnica i pjevačica Lana Hamza, ako je suditi po proizvodima koji su apsolutni must have u njenoj kozmetičkoj torbici, najviše pažnje posvećuje čišćenju svog lica. Otkriva nam da je jako rano počela da se šminka, a godine iskustva su je naučile da je manje u tom kontekstu, zapravo, više. Prva bora ju je podstakla da počne istraživati o najboljim opcijama za njegu lica, a ističe da se, u njenom slučaju, PRP tretman pokazao kao najbolje rješenje. Donosimo vam Lanine beauty tajne.

Ujutru i navečer imam svoj ritual čišćenja lica, dok tokom dana  i nemam vremena da mu se posvetim.

Jako rano sam počela da se šminkam, a kako imam tu umjetničku crtu i volim da slikam, tako mi i šminkanje ide od ruke. Tokom godina se, kada šminkanje u pitanju, mijenjalo svašta, a najveća razlika je to što sam shvatila da je manje više. O svom licu sam dosta naučila i od svoje make-up artistice Ivane Brdar koja me je naučila koja boja pudera i rumenila mi stoji i slične stvari.

Zlatni beauty savjet podrazumijeva redovno skidanje šminke, dovoljno sna i upotrebu prirodnih maski za lice.

Dugo sam se raspitivala koji beauty tretman da radim i gdje, a sve zbog toga jer sam shvatila da mi je vrijeme da uradim nešto radikalnije od klasičnog čišćenja lica. Beauty tretman koji je zamijenio moja lutanja po kozmetičkom svijetu i trošenje novca na razne preparate je PRP. Riječ je o tretmanu koji mi je izravnao lice, smanjio pore i zategao kožu. Jednostavno me je podmladio. Najbolje od svega je to što koža nakon tretmana izgleda vidno bolje, a tokom narednih mjeseci je sve bolja i bolja. Nakon ovog tretmana sigurno godinu nisam imala potrebu da idem kozmetičaru i da čistim lice. Planiram da ga uskoro ponovim, te da na taj način održavam kožu u ovom stanju.

Nisam mnogo razmišljala o koži lica, ali nakon prve bore sam shvatila da trebam učiniti nešto povodom toga. Počela sam istraživati i isprobala sam mnogo proizvoda, i za moju kožu je PRP tretman najbolja opcija. Nakon njega nemam potrebe za nekom korektivnom njegom.

Oduvijek sam željela imati zelene oči, ali kada sam probala kontaktna sočiva, shvatila sam da su moje oči ipak boje kakve i trebaju biti.

Nemam neki veliki problem s nesigurnošću. Ja sam, onako, više borbeni tip i sve svoje strahove sam, generalno, davno pobijedila tako što sam se hvatala u koštac s problemima. Nedavno sam imala situaciju u kojoj sam trebala pjevati pred Željkom Joksimovićem i to njegove pjesme, a za pripremu sam imala samo dva dana. Nakon što me je toliko lijepo i od srca nahvalio čovjek koji je, po znanju i kvalitetu,  u muzičkom svijetu na samom vrhu, mene je uhvatila trema. On je svojom iskrenošću prošao sve moje štitove samopouzdanja, ali sam nakon nekoliko trenutaka uspjela ući u muziku i preživjeti taj trenutak.

Smatram da ljepota dolazi iznutra i da se to što imamo unutra zaista vidi i vani.

Veoma je važno imati dobrog frizera koji zna prepoznati šta ti stoji i koji zna dobro ošišati. Ukoliko je to ispunjeno, ti si bezbjedan. Ja ih imam nekoliko:  Belma Klačar, Ensar Dervišbegovic, Kenan Korman… Bilo da svežem ili pustim kosu, uvijek imam dobru frizuru. U momentima kada mi baš i ne ide od ruke da sredim kosu, ja je blago raščupam i prebacim na stranu, te postignem neki casual, opušteni look.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti