Našli smo rješenje za sve vaše beauty dileme

Piše: Redakcija

Azrin tim stručnjaka odgovorio je na neka zanimljiva, i česta beauty pitanja. 

Uvijek nosim dugotrajne ruževe, ali nakon što jedem i pijem, izgledam kao da imam samo olovku za usne. Kako da boja na usnama traje duže?

– Da bi ruž na usnama trajao što duže treba izbjegavati prije svega masnu hranu, jer to je neprijatelj broj jedan u svakom smislu! Preporuka za najbolji matt ruž je Huda beauty, tečni ruž – kaže Naida Melić, šminkerica.

 Kako sama da odstranim profesionalnu gel- manikuru, a da ne oštetim nokte?

– Prvo malo isturpijajte nokte, okolo kožicu namažite uljem. Nakon toga natopite blaznicu acetonom, te zamotajte u foliju i stavite da djeluje desetak minuta. Ukoliko želite ubrzati proces onda zagrijte fenom za kosu – otkriva Milica Vuković, stručnjakinja za nokte.

Osim profesionalne pedikure, koliko i kako u kućnoj radinosti treba njegovati kožu na tabanima?

– Što se tiče tabana/peta, jednom sedmično je uredu da se odradi peta turpijom ili piling, a poželjno bi bilo da se svaku noć namaže kompletno stopalo sa odgovarajućom kremom i obuku tanke pamučne čarapice – svjetuje Maida Grljević, kozmetičarka.

 Imam tanku kosu, kako da postignem volumen?

– Volumen na tankoj kosi može se postići prije svega šišanjem, blago stepenasto ili duži paž odgovara takvoj vrsti kose. Poželjno je izbjegavanje stavljanja maske i balzama na sam korijen kose i utrljavanje, jer dolazi do bržeg mašćenja tanke kose. Feniranjem ili blagim uvijanjem na talase kosa se podiže u korijenu i samim tim dobija volumen, naravno uz odgovarajući preparat koji će održati taj volumen. Preporučujem preparat Subrina professional Build up – kaže Meliha Sipović, frizerka.

 U zimskom periodu previše mi kosa opada. Kako da spriječim to?

– Za njegu oslabljene kose ili kose koja difuzno opada (znači više od 100 dlaka dnevno), važna je pravilna ishrana bogata vitaminima i mineralima. Kao i uredna krvna slika kao preduslov za ishranu korijena dlake. Odgovarajući šamponi i losioni. Najbolji način za jačanje kose iznutra i izvana, jeste zdrava ishrana, bogata svježim voćem i povrćem, te vitaminom C – predlaže dr. Vesna Stanojević. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti