Olivera Dodig: Osnovna njega mi je dovoljna

Piše: Redakcija

Olivera Dodig, jedna od omiljenih domaćih TV ličnosti, prepoznatljiva je po uvijek modernom i njegovanom izgledu. Godine su je, kada je o makeup-u riječ naučile da je manje uvijek više, te je kvalitetna krema za njegu lica, vrata i dekoltea je aspolutni must have u njenoj kozmetičkoj torbici. Olivera ističe da je prva bora na licu nije razočarala koliko prva sijeda u kosi, ali i to da svaka žena treba poštovati i dostojanstveno nositi svoje godine. Donosimo vam Oliverine beauty tajne

Svakodnevno imam kratki jutarnji ritual „čišćenja lica“ pod tušem. Poslije toga nanesem dobru hidratantnu kremu na lice i kremu za podočnjake i vrat. Uvečer skidam šminku micelarnom vodicom, a zatim ide njega podočnjaka i vrata. Jednom sedmično radim piling blagim Elemis exfolijantom i stavim masku na lice. To ne traje duže od 15 minuta.

Kada puno radite i bukvalno trčite da uz to obavite i privatne obaveze, desi se da se i taj dan napravljena frizura opusti i ne izgleda dobro. U tom slučaju dižem kosu u punđu ili pravim niski rep. Lice se tako otvara, a uz dobre naušnice izgleda vrlo dobro.

Podočnjaci su mi u nekim godinama postali izraženiji, ali ih pokrijem šminkom. Ono što je izraženije jesu tanki, sitni kapilari na obrazima koji čine da se lice, pri promjeni temperature i slično, zarumeni. To mi je smetalo dok sam bila mlađa jer odjednom „pocrvenim“, čak i kada to nije bilo vezano za situaciju, pa mi je bivalo nezgodno. Danas mi to ne smeta. Sigurna sam u sebe i oduvijek imam iskren i dobronamjeran pristup ljudima, te ne razmišljam o tome šta bi mogao pomisliti ili reći neko ko me ne poznaje. Šminkom se, zbog posla, ono izvanredno pokriva, a privatno i bez šminke imam obraze koje volim i  na koje, uglavnom, ne moram staviti rumenilo.

Iskustvo me naučilo da je manje uvijek više. U mladosti sam čupala obrve u tanki luk jer je to bilo „must have“, očni kapci su uvijek bili u potpunosti osjenčeni, trepavice izvučene… Danas je dovoljna krema, te to da našminkam trepavice, stavim svjetliju sjenu, izvučem tuš i, naravno, ruž. Ili varijanta samo ruž. Sreća pa je tako, jer da sam nastavila danas ne bih imala obrva, a područje oko očiju bi mi izgledalo starije.

Ljepota apsolutno dolazi iznutra. Svi znaju da postoje dani kada naša psiha ili naši hormoni djeluju tako da ni najbolja šminka i frizura ne izgledaju dobro. Ako niste zadovoljni sobom, ako ste gunđalo i zloća, to se na duže staze odražava na licu, u pogledu… Ako svijetu i životu pristupite otvoreno i čisto, to se odražava na vama i vi zračite ljepotu i bez šminke.

Prošlo se puno toga lijepog, ružnog i radikalnog. Najveće zadaće su iza mene, a velike stvari se rješavaju mirno i razumno. Malo je takvih situacija i riješavam ih iskrenim razgovorom.

Godine su me naučile da je istina u tome da se od naših briga ispuni do deset posto, a da ostatak brižnih scenarija ostaje samo u našoj zamisli i ne desi se.

Uglavnom ne idem na beauty tretmane. Imam zahvalnu genetiku, tako da mi je osnovna njega dovoljna. Išla sam na „PhiBrows“ kod sjajne certificirane trenerice Gorane Đukić Trajković, čisto da pojačam boju obrva i korigiram manje nedostatke, što mi olakšava šminkanje.

Primjećujem sjaj oka i u mladosti i danas, te ljepotu kose i izraz lica. Svako doba nosi promjene i treba ih repsektirati, te dostojanstveno nositi godine.

Treba koristiti kvalitetnu kremu za njegu lica, vrata i dekoltea. Šminku uvijek i obavezno skinuti, te očistiti lice. Uz to treba i koristiti što manje pudera, naročito kamenog i u prahu. I da, nema tako lošeg izgleda kojeg neće izvući crveni ruž.  

Na prvu boru sam reagirala bez pretjeranih emocija. Geni su mi dobri pa ih nemam previše ni sada u ovoj dobi. Nastavila sam s njegom koja mi je primjerena. Više me razočarala prva sijeda u kosi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti