Reese Witherspoon: Kožu treba redovno hitratizirati

Piše: Redakcija

Jedna od omiljenih holivudskih glumica, oskarovka Reese Witherspoon, prepoznatljiva je po njegovanoj plavoj kosi i širokom osmijehu. Reese najviše pažnje posvećuje njezi lica koju zasniva na redovnom i temeljnom čišćenju, te odlasku na beauty tretmane. Kako je istakla u jednom od intervjua, svim beauty tajnama ju je naučila baka, a mi vam donosimo neke od njih

Njega koža je izuzetno bitna i zato je trebate redovno hidratizirati, te koristiti što kvalitetnije proizvode, posebno u godinama kada vidite prve znakove starenja na licu. Ne mislim da morate uložiti puno novca kako biste postigli željeni izgled jer na tržištu postoje proizvodi koji su izuzetno pristupačni, a kvalitetni. Prije kupovine svakako  trebate znati šta je ono što vašoj koži odgovara. Zlatno beauty pravilo koje sam ja, nažalost, naučila jako kasno je da kremu za sunčanje trebate koristiti još od perioda djetinjstva jer ćete samo tako spriječiti pojavu smeđih fleka na svom licu.

Moj posao zahtijeva puno make-upa i zbog toga mi je detaljno čišćenje lica izuzetno važno. Šminku najčešće skidam kokosovim uljem, a svakodnevno „druženje“ s kamerama me je naučilo da bolje izgledam ukoliko sam se naspavala. Upravo zbog toga, ukoliko znam da sutra imam snimanje, u krevet idem ranije. Dovoljno sna, te puno vode i zdravih namirnica koje čiste  kožu, čine tajnu mog izgleda.

Društvene mreže su nam nametnule pogrešne parametre ljepote, tačnije to da žene misle da nisu lijepe ukoliko ne izgledaju kao djevojke na Instagramu. No, nemojte zaboraviti da ljepota dolazi u različitim oblicima i da je svaka žena može biti ljepotica ukoliko zna kako da istakne svoje adute, te prikrije potencijalne nedostatke.

Nedavno sam gledala stare fotografije i mislim da sam u periodu 90-ih najkritičnije izgledala. Za sve je „kriv“ smeđi ruž za usne koji sam jako dugo koristila, a koji je, gledajući iz ove perspektive, učinio da izgledam prilično čudno. Ne treba zaboraviti ni moje obrve iz toge perioda koje su bile toliko tanke da je pravo čudo da ih danas uopće imam.

Sve što znam o ljepoti naučila sam od svoje bake, obzirom na činjenicu da moja majka nije bila previše zainteresirana za to. Baka je sedmično išla frizeru, a vodila je računa i o tome da joj nokti uvijek budu uredni. Sjećam se da je voljela karmine, a naučila me je da je izuzetno važno da se brinem o svojoj koži, kao i to da je parfem nešto čime treba zaokružiti svaki outfit. Ja ga nanosim tako što prsnem u zrak, a zatim prođem ispod toga. Od majke sam naučila koliko je pozitivan stav bitan u životu. Ukoliko to već ne prakticirate, onda vježbajte da svaki dan započnete sa širokim osmijehom na licu.

Kada je vježbanje u pitanju, preferiram trčanje, a najviše od svega uživam kada mi društvo prave drugarice. Znate, vještinu da istovremeno vježbate i razgovarate o svom ljubavnom životu, porodici i problemima, nije lako savladati, a ja sam je usavršila. Vježbam nekoliko puta sedmično po sat vremena, a ples, treninzi snage i istezanje su mi, uz trčanje, omiljeni. Ne vjerujem u dijete, ali vjerujem u zdravu ishranu i u skladu s tim svi članovi moje porodice dan započinju sa smoothijem čiju osnovu čine špinat, celer, jabuka, kruška i banana.

Ljepota nije samo spoljašnja kategorija i na nju, u velikoj mjeri, utječe to kako se osjećate. Mislim da je ključ u tome da pronađete najbolju verziju sebe, a to nije posao koji završavate kupovinom i nanošenjem najbolje moguće kreme. Ne kažem da kvalitetna krema nije bitna, ali je bitno i to da vodite računa o tome kojim ljudima ste okruženi, te šta čitate i gledate. Mislim da je jako puno stvari kojima možete nadograđivati sebe, pri čemu Instagram nije jedina opcija.

Kako su godine prolazile tako sam počela da shvatam koliko su beauty tretmani za lice bitni. Najviše me je oduševio „Cryo Facial“, tretman koji usljed izloženosti lica nešto nižim temperaturama podstiče proizvodnju kolagena. Bila sam oduševljenja kako je moja koža izgledala nakon ovog tretmana.

To da mi kosa bude lijepa i njegovana mi je izuzetno važno i upravo zbog toga već 15 godina idem kod istog frizera. Jedino njemu vjerujem.  Kosu farbam svako sedam ili osam sedmica, tačnije u momentu kada moje sijede  postanu previše vidljive. Iako se farbam, sijede mi ne smetaju jer su dio prirodnog procesa starenja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti