Beauty tajne Eve Mendes: Formu sam teže vratila nakon druge trudnoće

Piše: Redakcija

VRIJEME ZA MENE Vrijeme koje odvojim samo za sebe volim da potrošim na vježbanje. Obzirom na to da imam dvije male kćerke, činjenicu da sat vremena mogu da posvetim isključivo ovoj aktivnosti smatram privilegijom. Volim trčanje i sprint, a odlične rezultate vidim i nakon 30 ili 45 minuta dobrog kardio treninga. U periodu kada pravim pauzu od trčanja, najčešće dižem tegove iako zbog problema s pršljenom u donjem dijelu leđa moram da vodim računa da se ne preforsiram. Vježba u kojoj, također, uživam su čučnjevi. Trening imam tri puta sedmično, osim u situacijama kada se spremam za neki važan događaj ili odlazak na plažu, kada treniram pet puta sedmično. Više od toga nikada nisam vježbala jer sam shvatila da se do najboljih rezultata dolazi kada tijelo, između treninga, odmara.

GUBITAK KILOGRAMA Iza mene su dvije trudnoće i mogu slobodno reći da mi je povratak u formu i na normalnu kilažu bio teži nakon druge kćerke. No, kada imate dvoje male djece, vi stalno trčite za njima, tačnije nikada ne stajete i to je, između ostalog, doprinijelo gubitku kilograma. Također, kćerke su utjecale i na moju odluku da iz kuće izbacim sve nezdrave namirnice, poput grickalica, te ih gotovo nikada ne jedem.

LJEPOTA DOLAZI IZNUTRA Smatram da na ljepotu kože utječe ono što jedete, a  riblje i kokosovo ulje su dio moje svakodnevne ishrane. Uz to pijem i puno vode i uvijek uz sebe ima bočicu. Moja koža jednostavno izgleda bolje kada pijem dovoljno tečnosti.

RITUALI ŠMINKANJA Svakodnevno nosim šminku, a to podrazumijeva da na licu imam malo eyelinera, te  balzam za usne i korektor, za čije nanošenje mi je potrebno oko pet minuta. No, ukoliko se spremam za neki događaj ili na neku bitnu večeru, onda za šminkanje izdvojim minimalno 45 minuta i idem koram po korak, bez žurbe.

MAKE-UP TRIKOVI Od profesionalnih šminkera, s kojima sam tokom karijere sarađivala, sam usvojila nekoliko ključnih trikova kada je nanošenje make-upa u pitanju. Recimo, obzirom na činjenicu da imam izduženo lice, šminkerica me je naučila da rumenilom prelazim preko jednog obraza, a zatim blago preko nosa do drugog obraza jer na taj način vizuelno proširujem svoje lice u gornjem dijeli. Također, ukoliko želite da vaše usne izgledaju veće, nanesite malo highlightera ili svijetle sjene na sam rub gornje usne.

PROTEINI SU BITNI Za doručak, obično, jedem jaja i tost. No, ukoliko mi neko donese mafine ili nešto slatko, onda zdravi doručak zamijenim time i kafom, iako znam da je to grozan način da započnem dan. Naime, nakon takve vrste doručka osjetim nedostatak energije jer nisam konzumirala pravi izvor proteina koji su jako bitni za funkcioniranje organizma. Odrasla sam jedući rižu i grah, te nastojim da u svakom obroku imam neku vrstu povrća. Za ručak, obično, jedem losos i rižu, a nastojim i da uključim neku salatu. Isto to jedem i za večeru. Jedem po navici i nikada mi ne dosadi da konzumiram iste namirnice jer o hrani razmišljam kao o gorivu za svoje tijelo. Ono čemu se veselim, a što će budućnost donijeti, je sjedenje za stolom dok večeram. Trenutno, sa dvije bebe u kući, sam više u fazonu da jedem „u letu“, nakon čega krenem obavljati narednu aktivnost.

LJUBAV PREMA SLATKIŠIMA Obožavam slatkiše i mogla bih ih stalno jesti. Navikla sam se da pojedem nešto slatko poslije svakog obroka, iako moj unutrašnji glas govori da to ne bih trebala raditi. No, dijete u meni uvijek pobijedi i konzumiranje slatkiša sama sebi opravdavam činjenicom da redovno vježbam i trošim kalorije. Znam da to nije baš pametno, ali to je nešto čega se ne mogu odreći.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti