Najluksuzniji spa tretmani na svijetu

Piše: Redakcija

Svi uživaju u luksuzu, a tek je nekoliko stvari uzbudljivije od opuštanja uz spa tretman, koji će sigurno mnogima pomoći da skinu teret svakodnevnog stresa i napetosti. Oni koji redovno provode spa tretmane znaju sve njihove zdravstvene benefite. Međutim, kako u svim segmentima života postoje stvari koje su apsolutni luksuz, koji sebi mogu priuštiti tek rijetki, tako i među spa tretmanima postoje oni dostupni šačici ljudi koji su u stanju za pola sata masaže izdvojiti po nekoliko stotina dolara.

Neki od najskupljih spa tretmana na svijetu ujedno su i najpopularniji, te njihovim korisnicima nije teško prevaliti hiljade kilometara samo da bi uživali u ekskluzivnim spa resortima i opustili se uz najluksuznije terapije na svijetu.

Evian kupka – 9.000 KM

Najskuplji spa tretman na svijetu „Evian Bath“, koji je u ponudi Hotela „Victor“ u Miamiju, košta vrtoglavih 9.000 maraka. Gorljivi zagovornici tretmana se kunu da mineralna voda koja se koristi u tretmanu posvjetljuje kožu. Kako bi oživjeli kožu i čula, gosti se kupaju u kadi napunenoj sa 1.000 litara izvorske vode Evian i Gerber tratinčica. Dok se priprema kupka, spa terapeuti su klijentima na raspolaganju, kako bi im pružili jedan od umirujućih tretmana. Vincent Muraco, kuhar hotela, priprema obilje gurmanskih delicija za poboljšanje spa doživljaja, pa tako korisnici mogu uživati u okusima lizalica od dimljenog lososa i deserta „Sedam grijeha čokolade!“.

Grand Luxe tretman čišćenja lica– 1.300 KM

U „Radiance Spa“ u San Francisku uživat ćete u tretmanu za lice koji počinje intenzivnom masažom, dok se mikro-trenutnom tehnologijom zatežu mišići lica, te polako „peglaju“ sitne bore. LED svjetlosnom terapijom stručnjaci uklanjaju mitisere i mrtve ćelije kože, te crvene mrlje i rozaceu.

Tretman lica se završava dijamantnim pilingom, maskom za lice na bazi kavijara i Omega 6 ulja. Za to vrijeme proteinskim kapima se masiraju ruke. Cilj je kožu učiniti mlađom i svježom, te stvoriti slične efekte kao facelift, ali bez operacije.

Čišćenje lica zlatom – 900 KM

„UMO Skin„ klinika sa sjedištem u Londonu provodi inovativne tretmane zbog kojih ćete izgledati poput Bond djevojke. Vaše lice će doslovno biti prekriveno zlatnom maskom od 24 karata! U tretmanu se koristi i poliglutaminska kiselina (PGA), zahvaljujući kojoj koža dobija dovoljnu količinu hranjivih sastojaka i hidrataciju. Ova maska popravlja tonus kože, elastičnost i teksturu.

Koliko je u tretmanima ove vrste zlato izuzetno korisno, pokazuju i historijske zabilješke da ga je u svojim tretmanima koristila i egipatska kraljica Kleopatra, rođena 69. godine prije Krista, za koju su govorili da je svake noći spavala sa zlatnom maskom. U starom Rimu su se problemi s kožom liječili zlatnim balzamom, koji je korišten i u drevnoj kineskoj medicini kao ključ mladosti.

Elysian čišćenje – 700 KM

„Waldorf“ u Chicagu omogućava luksuzni tretman za kompletno tijelo, poznat pod nazivom Elysian Cleanse. Sastoji se od pomlađivanja morskim mineralima, obloga morskim travama, te duboke masaže tkiva. Zahvaljujući vodenoj terapiji, uklanja odumrle ćelije i obnavlja kožu.

Morski minerali pružaju izvrstan piling, nakon kojeg koža ima zdrav sjaj. Osim njege lica, Elysian Cleanse također uključuje i tretman za njegu tjemena.

Masaža dijamantima – 500 KM

Ako ste nekad probali tretman s 24-karatnim zlatom, možda je vrijeme da u „Trump Hotelu“ probate masažu s pravim dijamantima. Goste u luksuznom spa odjelu dočekuju terapeuti koji nose nadimak “spa atašei“, koji su na raspolaganju gostima za svaku njihovu potrebu. Tretman s dijamantima je dostupan u svim hotelima „Trump“ hotelskog lanca, slično se provodi kao i masaža kamenjem, dijamanti se blago ugriju, te potom stavljaju na čakra tačke. Navodno, apsorbiraju negativnu energiju te korisnicima pružaju osjećaj mira.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti