60+: Zaustavite starenje kose

Piše: Redakcija

Bez obzira na starenje, svaki tip kose uz pravu njegu, može zadržati svoj prirodni sjaj i ljepotu

Poput naše kože, noktiju i tijela, stari i naša kosa. Iako zvuči začuđujuće, taj proces nastaje već nakon tridesete godine. Kosa vremenom mijenja teksturu i postaje tanja, lomljiva i beživotna. Sijeda kosa nije uvijek znak za starije osobe i za staru kosu. Sretna vijest je da se starenje kose može zaustaviti ukoliko je njegujemo na određeni način, i koristimo odgovarajuće proizvode.

PREHRANA

Zdrava kosa započinje zdravom prehranom! Protein je ključan za zdrav rast kose i noktiju, pa pripazite da jedete nemasne protein i pijete puno vode! Ako u vašoj prehrani postoje nedostaci, uzimanje vitaminskih dodataka može vam pomoći. Vitamin C, vitamin E, vitamin B7 i vitamin B3 ključni su igrači u rastu kose.

REDOVNO ŠIŠANJE

Šišanje kose svakih 6 do 8 sedmica može pomoći u poticanju zdravog rasta kose. Ujedno je sjajna prilika da isprobate novu frizuru koja može pomoći da vam kosa izgleda gušća!

BUDITE NJEŽNI

Kada je u pitanju briga za ovu vrstu kose, nježan pristup je ključan! Izbjegavajte agresivne tehnike i oštre hemijske tretmane i što je više moguće kosu nemojte vezati u rep. Kada perete kosu nemojte koristiti previše toplu vodu, jer topla voda može ukloniti prirodna ulja iz vaše kose. Pranjem kose uklanjaju se prirodna ulja koja hidriraju vaše dlake, pa rjeđe pranje može pomoći u smanjenju suhoće. Koristite suhi šampon između pranja kako biste održali svoju kosu svježom i čistom!

PRIHVATITE SIJEDE

Svi bi trebali nositi kosu u bilo kojem stilu, boji ili rezu koji žele, i osjećaju se najbolje. Ali također je važno imati na umu da farbana kosa može biti naporna, pogotovo ako je masnija i tanja nego što je to bila nekada. Prihvatanje vaše prirodne boje kose može vam pomoći da ostane zdrava, a može biti i vrlo oslobađajuće iskustvo.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti