Napravite masku koja djeluje poput botoksa

Piše: Redakcija

Tragovi umora i bora vidno se smanjuju upotrebom maski. Upravo zbog toga, stručnjaci su predložili jednu masku koju lako i brzo možete napraviti u kućnoj radinosti. Riječ je o takozvanoj “botoks maski” koja ​​će postati alternativa mnogim tretmanima u kozmetičkim salonima. Osim što je ekonomična, njen učinak je ekvivalent poznatom botoksu.

Ova maska je sasvim prirodna i navodno zateže kožu i bolje od botoksa, tvrde stručnjaci.

Potrebni sastojci za tu namjenu su kašika gustina, pet kašika svježe iscijeđenog soka od mrkve. Iscijedite je u sokovniku ili blenderu pa procijedite kroz cjediljku. Potrebna vam je i kašika kiselog mlijeka i voda. U pola čaše hladne vode rastvorite gustin pa prelijte sa 100 mililitara kipuće vode. Zatim kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, potom ostavite smjesu da se malo ohladi. Nakon toga dodajte sok od mrkve i kiselo mlijeko. Sve dobro promiješajte i maska je spremna za upotrebu. 

Pixabay

Očistite lice, nanesite masku i pustite da odstoji pola sata pa je isperite mlakom vodom. Potom na lice nanesite hidratantnu kremu, a preostalu količinu maske stavite u frižider. Da bi efekt bio jači, masku nanosite tri večeri zaredom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti