Blistava i glatka koža san je svake njegovane žene

Piše: Redakcija

No, činjenica je da je put do čiste kože lica trnovit te da vaša koža zahtjeva svakodnevnu brigu kroz rutinu njege kože. U nastavku vam donosimo 5 jednostavnih trikova koje biste što prije trebali usvojiti, a kao rezultat vaša će vam koža biti zahvalna, a vi ćete izgledati bolje.

Skidanje šminke prije spavanja

Stvorite naviku svakodnevnog skidanja šminke. Čim dođete kući, ako znate da više nećete izlaziti iz kuće, odmah skinite svu šminku sa svog lica. Ova jednostavna radnje pomoći će koži vašeg lica da se regenerira i da diše. Spavanje sa šminkom začepljuje pore i uzrokuje problematične bubuljice i mitesere.

Svakodnevni unos voća i povrća

Ono što jedete ima velik utjecaj na izgled vaše kože. Svakodnevno biste trebali jesti 5 obroka koji sadrže voće i povrće, odnosno 2 koja sadrže voće i 3 koja sadrže povrće.

Nemojte istiskivati prištiće

Istiskivanje prištića ostavit će trajne posljedice na površini vaše kože u vidu malih ožiljaka. Stvorit će se mali krateri u kojima se zatim nakupljaju nečistoće, a vi se više nikada nećete riješiti mitesera.

UV zaštita

Bez obzira radilo se o ljetu ili zimi, UV zaštita trebala bi vam biti prioritet. Zimi su dovoljne kreme s nižim faktorom, ali ljeti se pobrinite da koristite najviši faktor.

Krema za područje oko očiju

S upotrebom kreme za područje oko očiju trebali biste započeti  u ranim 20-ima kako biste zaštitili delikatnu kožu od vanjskih utjecaja i od štetnosti šminke te kako biste odgodili pojavu bora.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti