Pitali smo stručnjaka koje su najbolje frizure za vjenčanja

Piše: Lejla Bejdic

U potrazi ste za frizurom koju ćete nositi na najljepšem danu u životu? Donosimo vam nekoliko prijedloga i trikova koji će vam olakšati izbor i spremanje. Frizer Derviš Hodžić olakšao nam je u potrazi i preporučio najbolje frizure za 2020. godinu

 

KRATKA KOSA

Što se tiče kratke kose i svečanih frizura nemamo mnogo izbora. Zavisno je sve od oblika frizure koju mladenka trenutno ima. To se može svesti na feniranje kose unutra ili vani. Također trebamo voditi računa da kosa bude dobro podignuta od korijena, da nam kosa nije slijepljena i previše ukočena, te da dobijemo lijep izgled frizure ne samo sprijeda, nego i iz profila i pozada. Jedinu iznimku na kratkoj kosi možemo imati ukoliko mladenka ima jedan duži dio kose, a to su u većini slučajeva šiške. Onda možemo na tom dijelu ili napraviti lokne da se lijepo uklope s ostatkom frizure, ili šiške jednostavno isfenirati i složiti ih.

 

DUGA KOSA

Uvijek je lakše kada mladenka ima dugu kosu. Od velikog značaja je i sama priprema kose za rad. To se u većini svodi na presanje kose u korijenu da bi dobili na volumenu, i uvijanje vrhova da bi lakše tu kosu mogli složiti u frizuru. Duga kosa nam dozvoljava da pustimo mašti na volju i budemo što kreativniji. Na dugoj kosi imamo mnogo izbora, neki od njih su visoki ili niski rep, niska ili visoka pundža, zategnuta ili opuštena frizura, sa ili bez dodatnih umetaka, a da to sve izgleda savršeno.

 

TANKA KOSA

Tanka kosa je u većini slučajeva nezahvalna za izradu pundži i frizura. Mnogo više se masti, i potrebno nam je mnogo više dodataka da bi to sve izgledalo svečano i glamurozno. Sama priprema se mora svesti na to da što više kosu podignemo u korijenu i napravmo je lepršavijom, a zatim po potrebi ubacimo umetke od prirodne ili vjestačke kose koji će se lijepo uklopiti u frizuru i dati joj bogatiji izgled. Za frizure na tankoj kosi nikako ne preporučujem neke zategnute pundže, dakle to treba da bude neka opuštena i lepršava frizura.

 

GUSTA KOSA

Gusta kosa u većini slučajeva zna biti teška tako da je u nekim situacijama dosta teže napraviti zamišljenu frizuru. Na gustoj kosi u većini slučajeva gledam da što više kose sklonim i spletem u pletenicu, da Ii će to biti pletenica sa strane, rajf pletenica ili jednostavno jedan dio kose napraviti kao umetak za kosu ovisno od željene frizure. Sa pletenicom se riješimo velikog dijela gustine i samim tim olakšamo sebi dalju realizaciju frizure.

 

OVALNO LICE

Za ovalno lice su mnogo zahvalnije opuštenije frizure. To može biti puštena kosa s blagim talasima ili blago podignuta kosa sa puštenih nekoliko pramenova naprijed. Ti pušteni pramenovi mogu da budu istanjene šiške koje su u većini sučajeva ošišane ukoso.

 

ČETVRTASTO LICE

Četvrtasto lice kao i ovalno trebalo bi da je ošišano stepenasto. Takodjer im najbolje odgovara neuredna frizura sa istaknutim šiškama i naprijed kraćim ošišanim dijelovima kose koji se odlično uklapaju uz oblik lica i čine savršenu frizuru za mladenku.

 

DUGULJASTO LICE

Što se tiče duguljastog lica trebamo što više izbjegavati podizanje i tapiranje kose pogotovo u gornjem dijelu glave jer samim tim ćemo izdužiti lice još više. Kod duguljastog lica su mnogo zahvalnije ravno ili koso ošišane šiške, ali da padaju preko čela, ili kraća frizura koja ce lijepo da pada i da volumena kosi sa strana i iznad ušiju. Samim tim ćemo dobiti lijepu frizuru koja će se uklopiti sa duguljastim oblikom lica.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti