Beauty tajne Nataše Petrović: Sve mi je draže manje make-upa

Piše: Redakcija

Nataša Petrović jedno je od omiljenih domaćih TV lica. Osim po harizmi kojom zrači, Nataša je prepoznatljiva i po lijepom i atraktivnom izgledu za koji je, između ostalog, zaslužna redovna  njega. Ističe da je davno naučila da živi  sa svojim nedostacima, a njen zlatni beauty savjet je da vedar duh uvijek nosite sa sobom. Donosimo vam Natašine beauty tajne.

U situacijama kada mi frizura nije u najboljem izdanju, skupim kosu i zavežem svilenom trakom.

Sve ono što je lijepo u nama i na nama prihvatamo s lakoćom, zdravo za gotovo. Odavno sam naučila da tako prihvatam i svoje nedostatke.

Moj zlatni beauty savjet je da vedar duh uvijek nosite sa sobom.

Kada pogledam svoje stare fotografije na njima vidim mladost sa svim vrlinama i manama koje mi je donijela. Mladost kao mladost je uvijek lijepa.

Profesionalni šminkeri s kojima sam se susretala kroz posao su me još u mojim 20-im naučili koji stil šminke je za mene odgovarajući. Sve više težim manjoj količini make-upa.  

Na prvu boru sam reagovala tako što sam shvatila da je vrijeme da mijenjam životne navike, dok su beauty navike ostale iste.

Jednom mjesečno idem na higijenski tretman lica i svakih nekoliko mjeseci na tretman mezoterapije. U Sarajevu je to „Farah“, u Banjaluci „Perfectus“.

Čini mi se da se poslije 30-ih nesigurnost pozdravila sa mnom. U skorije vrijeme je nisam srela, a ono što se ranije javljalo sam zaboravila.

Godine su me naučile da se nikada ne treba dovoditi u situacije u kojime činite kompromise nedostojne vas.

Dnevna njega lica mi podrazumijeva jutarnju i večernju njegu. Ujutro na čisto lice nanesem antirid za područje oko očiju i lagani serum za lice, dok večernja njega podrazumijeva i nanošenje hranjive kreme.

U mom slučaju je apsolutno tačno da ljepota dolazi iznutra.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti