Prilagodite bradu obliku lica

Piše: Redakcija

Brada je već nekoliko sezona omiljeni modni detalj muškaraca kojim, nerijetko, upotpunjuju odjevne kombinacije. No, morate znati da biste bradu, kao i frizuru, trebali prilagoditi obliku lica, bez obzira na to koji su aktuelni trendovi. Sami procijenite kakvog je oblika vaše lice, a mi vam otkrivamo kakva brada će vam pristajati

Četvrtasto lice

David Beckham jedan je od poznatih muškaraca koji imaju ovakav oblik lica, te teži obliku brade koji njegovo lice vizuelno čini zaobljenim. To možete postići i vi tako što ćete bradu, posebno u području obraza, pustiti da raste nekoliko sedmica, a zatim makazama skratiti do željene dužine. Preporučuje se da, bar za početak, taj posao prepustite profesionalcu.

Duguljasto lice

U ovom slučaju bi brada trebala da vizuelno skrati, te stvori privid ovalnog lica. Dovoljno je da pustite da vam brada raste sedam dana, a zatim se brijte svakih nekoliko dana kako biste održali urednost. Poznati muškarac s ovim oblikom lica je Tom Ford.


Okruglo lice

Za  muškarce s ovim oblikom lica su idealne stilizirane brade. Preporučuje se da izbjegavate naglašene zaliske, te da težite oštrim linijama. Ključ za ovaj izgled je da veći dio lica bude glatko izbrijan, a najbolji primjer  je Kanye West.


Trokutasto lice

Muškarci s ovakvim oblikom lica imaju naglašenu vilicu, a ukoliko ste jedan od njih za vas je najbolji izbor stil  Ryana Goslinga. Riječ je o malo razbarušenoj bradi koja se lako održava, a sve što trebate uraditi jeste pustiti je da raste i s vanjske strane, te održavati linije uz obraze.

Oblik kruške

Stil koji u ovom slučaju možete pratiti je onaj glumca Danea Cooka. Pustite bradu da raste između dvije sedmice i mjesec, zavisno od toga kojom brznim raste, a nakon toga koristite makaze i britvu za održavanje. Preporučuje se da vam zalisci budu malo deblji.

 

Pročitajte još