Ljepota

Održite boju kose postojanom bez bojenja sada kada frizeri ne rade

Ako spadate u grupu žena koje svoju kosu prepuštaju u ruke frizera i ne vole eksperimentisati trikovima iz kućne radinosti, vjerujemo da vam je ograničavanje frizerskih usluga poprilično teško palo. No na sreću, postoji rješenje i za taj problem. “Pop Sugar” je sastavio sjajan popis učinkovitih stvari koje možete napraviti kod kuće kako biste održali boju postojanom bez posezanja za drogerijskim bojama i riskiranja katastrofe. 

Promijenite mjesto razdjeljka

Ponekad izrast vješto možete zamaskirati ako promijenite mjesto razdjeljka, savjetuje koloristica Karissa Schaudt. Osim što ćete sakriti poneku sijedu, vaša će kosa izgledati voluminoznije jer ćete je prebaciti na novu stranu. 

Koristite sprej za izrast

Danas mnogo kozmetičkih kompanija nudi sprejeve za privremeno prekrivanje izrasta u koje se kunu mnoge dame. Ovo će vam dobro koristiti ako morate obaviti neki važan sastanak putem kamere ili ako ste među osobama koje i u trenutnim uslovima moraju odlaziti van kuće na posao. 

Manje perite kosu

Možda ste u sebi automatski izgovorile “nema šanse”, međutim sada je idealno vrijeme da povećate razmak između pranja kose te da se sprijateljite sa šamponom za suho pranje. Schaudt je naglasila da učestalo pranje kose ispire boju te ona gubi sjaj, čak i ako koristite šampone za obojenu kosu, stoga pokušajte malo odmoriti od mahnitog, svakodnevnog pranja kose.

Isprobajte privremenu boju za kosu

Ako vam je baš jako bitno imati svježu boju, isprobajte privremenu boju za kosu koja se nakon nekoliko pranja u potpunosti ispere. 

Pratite nas na društvenim mrežama