Naida Bešlagić: Rad na sebi se uvijek isplati

Piše: Redakcija

Bh. pjevačica Naida Bešlagić nedavno je izdala novi singl, na kojem je vrijedno radila i promovirala, ali dalje poslovne obaveze je prekinula uslijed pandemije koja je zavladala svijetom, no Naidi u izolaciji vrijeme krasi sin i suprug s kojima provodi najviše vremena. Da joj razbijemo svakodnevicu kontaktirali smo je i ispitali o svim malim beauty tajnama i ritualima koje koristi za svoj besprijekoran izgled. Naida je vrlo rado prihvatila i podijelila s nama svoja iskustva.  

 

Moja dnevna njega podrazumijeva prvo one osnovne stvari što se tiču lične higijene, umivanje, pranje zuba, zatim radim piling i stavljanje maske koju preferiram barem jednom sedmično, jer ne stignem svaki dan, i neizostavna krema za lice.

 

Dobra frizura osnov je dobrog izgleda, ja volim svoju kosu i volim da vodim računa o njoj. Često  kosu peglam da bude lijepa i njegovana, a kada to nije onda se služim dobrim starim trikovima, i vežem je u rep ili napravim punđu, koja svakoj ženi dobro stoji.

Svaka žena na svom licu ima neki detalj koji joj se ne sviđa, kod nekoga je to veliki nos, kod nekoga rumeni obrazi, ja sam vremenom poželjela punije usne i to sam i uradila kod moje drage i najbolje dr. Aide Čatić. Sada sam u potpunosti zadovoljna svojim izgledom kompletnog lica.

 

Mnogo sam naučila i napredovala što se tiče make-up trikova kako od mojih šminkera tako i na Instagramu, Youtube-u od poznatih svjetskih šminkera. Moje sazrijevanje mi je promjenilo način šminkanja. Ranije sam voljela jaču šminku i tamne sjene oko očiju, jer sam mislila da je ključ uvijek naglasiti oči, dok sad volim blažu nude šminku, manje trepavice i eksperimentiram s bojama.

 

Ljepota dolazi iznutra, uvijek sam smatrala da je to potpuna istina. Svako ko je istinski sretan, ispunjen pozitivnom energijom i pun ljubavi isto to može da šalje i drugima. A to su ljudi kod kojih ljepota izvire iz duše i očiju.

 

Mislim da svako od nas ima svoje momente nesigurnosti pa tako i ja, ali to su momenti kad se savjetujem sa svojim najbližima i ljudima čije mišljenje cijenim, ako su u pitanju neke odluke. Kada je u pitanju nešto što se samo mene tiče, to je najčešće izgled ili samopouzdanje, na tome radim iz dana u dan.

 

Nikada u potpunosti nisam zadovoljna sobom i stvarima oko sebe pa vjerovatno iz tog razloga mi se i javlja nesigurnost, tada se okrećem i savjetujem sa meni bitnim ljudima i preispitujem samu sebe. Uglavnom godine su me naučile da idem putem srca i svoje intuicije. Rad na sebi se uvijek isplati. Ja i dalje radim i mislim da nisam ni na 50% sebe koliko mogu da budem bolja.

Posljednji beauty tretmani na koje sam išla su ultrazvučna kavitacija, limfna drenaža, odlični tretmani za višak vode i masti u organizmu i mezoterapija lica, koji je savšen tretman za vraćanje elastičnosti, sjaja i tonusa koži.

Kada pogledam stare fotografije neke me očaraju, a neke baš i ne. Uglavnom sve je to bilo svojevremeno super i aktuelno, ali dosta sam promjenila make-up rutine i stil.

 

Moj beauty savjet je prejednostavan. Kocka leda. Nešto što svi trebamo imati u svom zamrzivaču, ali ne samo zato da bismo njima rashladili piće već ih također možemo upotrijebiti kao kozmetičko sredstvo za koje nećete potrošiti ništa novca, a koje će vam pomoći da izgledate ljepše i svježije. Utrljajte kocku leda u kožu lica. Kroz hladnoću koja dolazi iz leda potiče se cirkulacija, a pore se stisnu tako da lice dobije ružičasti svježi ten. Osim toga, na ovaj način spriječavate nastanak bora na licu. Led je savršen prirodni primer koji se inače koristi kao priprema za nanošenje pudera. Samo pređete lagano s kockom leda cijelim licem, posušite ga i nanesite puder. Kako se zbog hladnoće zatvaraju pore i sebum se zadržava u koži, šminka znato duže traje, a koža je manje masna.

 

Još uvijek nemam bore, ali ne bojim se starosti i bora jer svaka bora kod čovjeka ima svoju priču. Vjerujem kada ih dobijem da neću paničariti nego da ću ih prihvatiti kao i sve u životu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti