Našminkajte se za 5 minuta

Piše: Redakcija

Iako ste u izolaciji, to ne znači da trebate zapostaviti beauty rutinu. Naročito ne oni koji posao obavljaju iz prilagođenih kućnih ureda. Ukoliko vas ujutro čeka važan sastanak putem videopoziva, tada trebate biti spremni kao da taj sastanak obavljate u normalnim uslovima. Da biste zasijali i u digitalno vrijeme, prenosimo pet savjeta make-up artiste mnogih holivudskih zvijezda Vincenta Oquenda.

 

KAKO SE ŠMINKATI ZA JUTARNJI VIDEO POZIV

 

08:45 je sati i prespavali ste. Sastanak počinje za 15 minuta. Nakon što se dignete iz kreveta i brzo vežete kosu u rep, imate tačno pet minuta da se pobrinite za svoje lice. Highlighter ili maskara? Raditi konturu ili ne?

1.Nanesite dobro ovlaživač kože

Njega kože je apsolutno neophodna za svaki izgled, bilo da ste kod kuće ili ne. Nakon brzog čišćenja, beauty majstori  preporučuju upotrebu hidratantne kreme koja koži daje dodatni sjaj.

“Morate pripremiti i namazati svoje platno” – kaže Vincent Oquendo za „Harper’s Bazaar“.

2.Koristite kapi za oči

– Kamera otkriva više stvarnih nijansi crvene i ružičaste, ukoliko su vam oči crvenkaste, tad ćete izgledati još umornije. Problem će riješiti kapi za oči, koje djeluju u roku od 60 sekundi.

– Kapi sužavaju vene na površini, traju i do osam sati, djeluju umirujuće i osiguravaju super bistre oči – objašnjava.

 

3.Ne zaboravite maskaru

Oquendo predlaže da tokom videopoziva kao ogledalo koristite laptop ili telefon.

– Ovako možete vidjeti rasvjetu i kako ćete izgledati na ekranu. Da biste izgledali budno, upotrijebite uvijač za trepavice te nanesite crnu maskaru, na taj način oči će doći do punog izražaja i skrenut će poglede s drugih dijelova lica za koje i niste imali mnogo vremena za šminkanje.

 

4.Rumenilo čini razliku

– Bez obzira radi li se o FaceTimeu ili poslovnim pozivima: čak i ako su u HD rezoluciji, ne želite sigurno izgledati beživotno. Razmislite o nanošenju rumenila koje će obrazima dati potrebnu toplinu, a licu život. Na obraze nanosite rumenilo u narandžastoj boji, ali nemojte pretjerati u količini, nanesite samo količinu koja će dati svježiji izgled.

5.Napokon korektor

Oquendo ostavlja najbolje za kraj – korektor. “Brzo ga utrljajte ispod očiju, na mostu nosa, te unutarnje uglove očiju. Ako vam preostaje još 30 sekundi za malo konture, istu kremastu formulu nanesite na područje iznad linije čeljusti koja će ga na pravi način definirati. I sve ste stigli, spremne možete preuzeti videopoziv.

 

Pročitajte još