Greške koje radimo pri pranju kose zbog kojih smo nezadovoljni frizurom

Piše: Redakcija

Ako već polako gubite nadu da će vaša kosa izgledati poput onih na reklamama za šampon, možda biste trebali razmisliti o načinu na koji je perete. Naime, zbog određenih nenamjernih pogrešaka, vaša se kosa može brže mastiti, ali i početi pucati.

Frizer slavnih, Paul Windle otkrio je za Daily Mail kako ljudi najčešće pretjeruju sa šamponom, a osim toga, ne posvećuju dovoljno pažnje ispiranju šampona iz kose. Upravo se zbog te dvije stvari kosa brže masti.

Prema njegovim riječima, kosu je potrebno šamponirati dvaput, ali i svaki put je temeljito isprati. Ustvari, prilikom pranja kose najmanju ulogu ima šampon jer je on samo pomoćno sredstvo, a prljavština se s kose uklanja upravo temeljitim ispiranjem.

No treća pogreška odnosi se na pomalo neočekivanu stvar – vodu. Naime, potrebno je uskladiti ritual pranja kose s vodom kakvu imate na području na kojem živite. Meka voda može vašoj kosi oduzeti volumen pa se pobrinite da je određenim proizvodima osnažite i date joj punoću. Birajte sredstva za njegu kose s više proteina.

Nasuprot tome, ako živite na području s tvrdom vodom, izbjegavajte prečesto pranje kose. Mineralne naslage iz tvrde vode nakupljaju se i na kosi čineći je beživotnom i neposlušnom. Kako biste to izbjegli, umjesto klasičnih šampona koji skidaju prirodne masnoće, frizeri savjetuju korištenje posebnih sredstava za pranje kose, i to u obliku krema.

Pročitajte još