Zbogom dugi bob, u trendu je Pob

Piše: Redakcija

Ukoliko ovog proljeća planirate promijeniti frizuru, predlažemo vam pob. Već neko vrijeme je jedna od omiljenih frizura u svijetu ljepote, te su je prigrlile žene svih dobi


Već duže vremena bob je jedna od najpopularnijih frizura. Bilo da je kratak ili dugačak bob, valovit ili gladak, posljednjih godina nema ko ga nije nosio. Nije ni čudno, na kraju, frizura je pogodna za svaki oblik lica i lako je stilizirati. Međutim, ukoliko vam je bob dosadio i razmišljate da promijenite frizuru, te da probate nešto novo, pob frizura je idealno rješenje. Nova trend frizura kombinira popularni bob sa šiškama i tako vašem licu daje svjež finiš – savršen za proljeće!

Budući da kombinira dvije klasične frizure, “pob” u osnovi nije posve nova frizura. Svestrani izgled pogodan je za svaku vrstu kose i na taj način nudi razne mogućnosti za njeno oblikovanje. Kratka frizura posebno daje novi volumen finoj kosi. Oni koji prirodno imaju gustu kosu, šiške bi trebali kombinirati u dugi pramen, kako bi kosi dali dovoljno prostora.

“Pob” nudi prostor za brojne styling varijante. Ravni pob izgleda stilski lijepo i pušta kosu da se nježno „igra“ oko lica. Posebno su popularne takozvane “zavjesa šiške”, koje je nosila legendarna francuska glumica Brigitte Bardot. Oblikovala ih je tako što je kosu podijelila po sredini čela te je pustila da ravno pada dužinom lica.

Zbog brojnih varijanti za oblikovanje, „Pob“postiže nevjerovatnu popularnost među ženama različite dobi. Vole je i fotografi, ali i modni dizajneri od Pariza, Milana do New Yorka. Jednostavno je super praktična i nevjerovatno ističe ljepotu lica.

Foto: @hairstylehub

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti