Dajana Vrećo: Odana sam Sisley Black Rose liniji

Piše: Redakcija

Bh. manekenka Dajana Vrećo sa samo 23 godine dospjela je na naslovnice svjetskih magazina. Prije nekoliko godina Dajana je prihvatila ponudu najveće modne agencije iz Kine „Modelline“, zahvaljujući kojoj se njeno lice smiješilo s naslovnice prestižnog kineskog magazina „Carnival“. No, Dajana ne živi od stare slave, već niže uspjeh za uspjehom. Njena fizička ljepota, mladost i gracioznost plijene i otvaraju joj vrata unosnih poslova u inozemstvu. Ovoga puta, Dajana je odlučila podijeliti s nama svoje male beauty tajne.

 

Ne mogu precizno odrediti koliko vremena odvojim za njegu kože, jer sve to diktiraju različiti uslovi, recimo zavisi od broja snimanja, vremenskih uslova, moje kože, koja u određenom dijelu godine traži više ili manje pažnje. Uglavnom se njega svodi na temeljno i nježno čišćenje kože lica i vrata uz dobru hidrataciju. Kada imam više slobodnog vremena, volim na svoju ruku odabrati maske za lice na bazi prirodnih preparata, te tako udovoljiti koži lica koja, pretpostavljate, u ovome poslu trpi često jaku kozmetiku, teške pudere i iscrpljujuće duga snimanja u zatvorenim prostorijama, pod reflektorima, na pustinjskom suncu, neobičnih i otežavajućih okolnosti je bezbroj.

Frizura jeste osnov dobrog izgleda. Kada je frizura dobra, lakše je upotpuniti izgled, ali u suštini mislim da na to utječe i ono što dolazi iznutra. Pa, ako sijate sami od sebe, onda i ti dani kada kosa nije najidealnije isfenirana ili nije u najboljem izdanju ne znače nužno da ne izgledamo dobro. Moj trik bi bio malo više truda oko make-upa i neka niska opušteno-romantična punđa, uz to osmijeh i frizura pada u drugi plan.

Žena kao žena, svakoj od nas smeta hiljadu nekih sitnica i stalno bismo nešto mijenjale, to je realnost. Ranije mi je smetao razmak između zuba (dijastema). U narodu ljudi s razmakom između zuba važe za srećne ljude, i ja sam evo živi svjedok. Međutim, to nije bilo dovoljno da mene ubijedi da je ljepše imati razmaknute nego sastavljene zube. Ali gledajući kroz prizmu mog posla, kroz brojne poslovne ponude koje sam dobijala a velikim dijelom i zbog tog svog, kako sam ranije mislila, “nedostatka”, prihvatila sam “nedostatak” kao prednost i shvatila da smo svi različiti, posebni, a u različitosti je ljepota.

Nikada se nisam pretjerano “jako” šminkala, ali u tom nekom tinejdžerskom periodu života crni kreon je bio “must have”, jer sam vjerovala da ističe moje zelene oči, dok danas smatram da je manje više. Danas se trudim izgledati svježe uz što manje kozmetičkih prozvoda.

Smatram da ljepota dolazi iznutra. Često su me šminkali vrhunski make-up artisti, ali to nikada nije bio uslov da izgledam najljepše što mogu. Ukoliko sam u nekom periodu života bila zadovoljnija sobom, srećnija i isijavala neku drukčiju energiju, to su i drugi oko mene osjećali, primjećivali promjene u mom izgledu, bez obzira što je make-up u tom trenutku bio sasvim običan.

 

Trenutke slabosti i nesigurnosti imamo svi. Mislim da su kod mene najizraženiji kad se trebam suočiti s novim situacijama, na koje gledam kao na izazove na koje se trudim odgovoriti najbolje što mogu, bez obzira o čemu je riječ. U tim situacijama vjerujem u sebe, u najbolja razrješenja. S pozitivnim stavom mislim da pozitivni ishodi ne mogu izostati.

Ne idem na beauty tretmane, jer više volim izdvojiti novac za neki kvalitetniji preparat za njegu kože, kako lica tako i ostatka tijela, koji mogu dugotrajno koristiti i njime redovno njegovati svoju kožu. Recimo, redovno biram Black Rose liniju Sisley preparata, ulje i masku za lice. A često njegujem lice i maskom od avokada, koju sama pravim.

Kada pogledam stare fotografije, pomislim “kako si se samo proljepšala”, što će reći da nisam baš zadovoljna kako sam izgledala. Uvijek može ljepše.

Prije nego što se nanese puder dobra krema kao podloga je jako važna. Ukoliko nemate dobru podlogu, osim što ćete štetiti koži, nikada nećete dobiti ni svjež izgled.

Pročitajte još