Eva Mendes: Hladnim valjkom uklanjam bore

Piše: Redakcija

Glumica Eva Mendes ima mnogo beauty trikova kojima postiže blistavu kožu. Tajna koju je nedavno otkrila na svojim društvenim mrežama dolazi iz zamrzivača. Govorimo o poznatom ledenom valjku, savršenom za pomlađivanje lica.

Koristim hladni valjak za uklanjanje bora. Kako bi učinak bio što bolji, držim ga u frižideru. Na ovaj način starenje mi se čini zabavnim. Da biste vidjeli efikasnost ovog proizvoda, trebate svakog jutra nježno masirati kožu lica u različitim smjerovima pet minuta. Usredotočite se na čelo, područje oko očiju, obraze, usta, čeljusti, a zatim ispod vrata, kako biste potaknuli limfnu drenažu. Izgledat ćete i osjećati se osvježeno. Svrha valjka je da smanji natečenost, posebno natečene, umorne oči. Također, ima učvršćujući učinak na kožu, osim što smanjuje iritaciju, crvenilo i natečenost koji se mogu pojaviti na osjetljivim mjestima. Dobra vijest je da vaše lice nije jedini dio vašeg tijela koji može imati koristi od ove ljepote.

Ako imate glavobolju, možete je ublažiti ledenim valjkom ili ako imate ukočene mišiće nakon vježbanja, dobra masaža valjkom pomoći će vam osloboditi se bola na tom području. Ne zaboravite da nakon upotrebe valjak uvijek operete i osušite, što je vrlo jednostavno. To možete učiniti tako da površinu obrišete pamučnom krpom umočenom u alkohol.

Ukoliko, ipak, u kući nemate valjak, jednostavno, lice umočite u hladnu vodu s kockicama leda, a nakon toga napravite masku od jogurta i morske soli. Domaći recept za ljepotu u koji se kunem jeste kad sama prstima napravim vlastiti piling dodavanjem morske soli u obični jogurt. Stvarno djeluje. Sodu bikarbonu koristim za poliranje zuba i osjećam se sjajno.

Od beauty formula moram priznati da sam opsjednuta kokosovim uljem. Njime njegujem ne samo lice, nago i ruke i kožu tijela. Osim toga, koristim kreme s izuzetnim hidratacijskim svojstvima.

Smatram da je bitna hdratacija iznutra, pa mi je važno da pijem mnogo vode. Sve počinje s njom, jer hidratacija kreće iz organizma. Uvijek mi je u blizini bočica s vodom, tačno vidim na koži koliko vode pijem.

Moram priznati da nisam neko ko je zagovornik čišćenja lica ujutro, a često i prespavam sa šminkom na licu.  Ujutro ne čistim lice, jer onda imam osjećaj da mi je koža jako suha.

Svakodnevno nosim šminku, a to podrazumijeva da na licu imam malo eyelinera, te  balzam za usne i korektor, za čije nanošenje mi je potrebno otprilike pet minuta. No, ukoliko se spremam za neki događaj ili na neku bitnu večeru, onda za šminkanje izdvojim minimalno 45 minuta i idem koram po korak, bez žurbe.

Od profesionalnih šminkera, s kojima sam tokom karijere sarađivala, usvojila sam nekoliko ključnih trikova kada je nanošenje make-upa u pitanju. Recimo, s obzirom na činjenicu da imam izduženo lice, šminkerica me je naučila da rumenilom prelazim preko jednog obraza, a zatim blago preko nosa do drugog obraza, jer na taj način vizuelno proširujem svoje lice u gornjem dijelu. Također, ukoliko želite da vaše usne izgledaju veće, nanesite malo highlightera ili svijetle sjene na sam rub gornje usne.

Bez hranjivog balzama za usne nigdje ne idem. Ne volim nositi ruževe, osim za večernje izlaske. Sviđaju mi se balzami, jer su lagani i lijepo hidratiziraju usne. Najdraži su mi oni s okusom breskve.

Kosu perem samo dva puta sedmično, a jednom mjesečno radim masku s kokosovim uljem. Pustila sam da kosa preko noći stoji u kokosovom ulju, a onda ujutro isperem.

Uvijek odvojim od 35 do 45 minuta za kardio na trkačkoj stazi, ali intervali trčanja i sprinta dali su mi bolje rezultate. U teretanu idem tri puta sedmično, ali povećavam dane vježbanja do pet u sedmici, kada dolazi važan događaj. Kako sam mama dviju djevojčica, one također igraju nenamjernu ulogu u održavanju moje forme. One su mi glavni prioritet, tako da sam stalno s njima, što je vježba sama po sebi. Uvijek trčim s djecom. Nikad ne sjednem, cijelog dana sam u pokretu.

Počinjem dan bogat bjelančevinama, doručkujem jaja i tostirani hljeb, a to je hljeb bez šećera od organskog, proklijalog cjelovitog zrna. Moji obroci kasnije tokom dana uključuju ​​losos i rižu ili kvinoju uz salatu, a uzimam i dodatke ribljeg ulja. Jedna od najdražih poslastica su mi Cadbury krem ​​jaja. Iako imam stroge prehrambene navike, dopuštam sebi da redovno zadovoljavam svoje žudnje da ostanem motivirana i naporno radim, kako bih izgledala i osjećala se stvarno dobro.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti