Maska za čistu i svilenkastu kožu lica

Piše: Redakcija

Da očistite kožu lica od nečistoća, učinite je glatkom, mekom i svilenkastom, umirite iritirana područja i spriječite osip, pomoći će vam ova zdrava i ljekovita maska, koju ćete lako napraviti u domaćim uslovima. Pomiješajte u zdjelu po jednu supenu kašiku želatina, prirodnog meda i mlijeka. U ovu smjesu dodajte pet do osam kapi ulja čajevca. Dobro sve pomiješajte i zagrijejte u mikrotalasnoj najduže 10 sekundi.

Provjerite da smjesa nije previše vruća i brzo je nanesite na cijelo lice. Nakon 20-25 minuta, maska će se osušiti i zategnuti, što znači da je možete skinuti. Ako raditi ovu proceduru barem dva do tri puta sedmično, vaša koža će u kratkom vremenu postati čista, glatka i zategnuta.

Glavna prednost želatinskh maski je u tome što su za razliku od dugih kolagenih sredstava, molekuli želatina veoma mali i sa lakoćom produru u  kožu. Želatin popunjava deficit kolagena u koži, koji se javlja s godinama. Otklanja sitne borice, izbjeljuje kožu, čini je baršunastom, i povećava cirkulaciju krvi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti