Producentica Centralnog dnevnika, Fatima Šehović otkriva nam svoje male beauty tajne: Ljepota je u oku posmatrača

Piše: Redakcija

 

Prepoznatljivo lice FACE TV-a i producentica Centralnog dnevnika, Fatima Šehović iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada na televiziji, ali i u printu. Svojim osmijehom, predanosti poslu i duželjubivosti uvukla se u srca svih gledalaca ove televizije. Kako je često pod svjetlima reflektora, a to zahtijeva jaku i tešku šminku, morala je pronaći odgovarajuće kozmetičke preparate i tretmane, kako bi njena kože bila njegovana i spremna za nove poslovne pobjede. Za naš magazin Fatima otkriva svoje male beauty tajne

 

S obzirom na to da imam veoma osjetljivo lice, trudim se maksimalnu pažnju posvetiti upravo njezi lica. Kako ranije ustajem, pa odmah uslijede poslovne obaveze, večernje vrijeme je definitivno moje vrijeme, kada se posvetim dubinskom čišćenju lica. Obavezno skidanje šminke, potom čišćenje lica „Bioderma Sebium“ gelom, koji možete pronaći samo u apoteci, a nakon dubinskog čišćenja koristim „Kruna“ ulje iz „Rossen“ biokozmetike. Nedavno sam otkrila ovo ulje i moram priznati da je savršeno, odgovara svim tipovima kože.

Frizura uvijek mora da bude u top izdanju. Ne mora tu biti nekih posebnih frizura, ne morate čak uvijek ni biti isfenirane, ali osnovna stvar je da vam je uvijek, ali uvijek čista kosa. Ja sam „bolesna“ od toga, kosu perem svakog drugog dana, a i često odlazim frizeru na feniranje. Ako niste stigle oprati kosu, a malo je prljava, baby puder će riješiti sve probleme.

Mislim da svaka žena treba da voli sebe takvu kakva jeste. Kako kažu, ljepota je u oku posmatrača, a i kako zračiš, tako i privlačiš, što znači da je sve do vas samih i do toga kako ćete iznijeti te svoje male „nedostatke“. Ipak, nisam protiv toga da žene koje nisu toliko sigurne u sebe urade male korekcije na sebi, naravno, ne pretjerano i ne da svaka djevojka liči jedna na drugu. Prihvatila sam sebe, trudim se svoje „nedostatke“ iznijeti najbolje što mogu.

Kroz prepuštanje u ruke make-up stručnjaka mnogo sam naučila. Iako nikada nisam voljela, pa i danas ne volim stavljati kremu, podlogu za puder i slično, ipak tu rutinu prepustim svojoj šminkerici Sari Visintin. Posebno volim istaći oči. Novac ne žalim potrošiti na dobar ruž, a moj izbor je „Deborah Milano Fluid Velvet Mat“, koji savršeno iscrtava usne i što je najvažnije, jedete, pijete, a ruž stoji.

Definitivno je tačna izreka da ljepota dolazi iznutra. Kako zračite, tako i privlačite. Nažalost, u današnje vrijeme, sistem vrijednosti je totalno poremećen, ali se tješim da još ima ljudi koji cijene prave, istinske vrijednosti. Danas svi možemo biti lijepi, sve nam je dostupno, ali rijetko ko radi na svojoj unutrašnjoj ljepoti, većina osoba je posvećena samo vanjskom izgledu.

Jedino što bih voljela jeste otići na fitness i zategnuti stomak, ali da postoji neki magični štapić da se to dogodi odmah. Tri puta sam otišla na fitness i odustala, ali, moram priznati, ta tri puta sam bila redovna.

Imam osjetljivo lice, pa se ne podvrgavam raznim tretmanima. Na hemijski piling sam odlazila kod dermatologinje Tamare Jovović-Sadiković, a u posljednjih nekoliko mjeseci redovno čistim lice u kozmetičkim salonima. Tretman čišćenja lica špatulom kao i led maska su definitivno ono što prija mom licu.

Kada pogledam stare fotografije, vidim svoj preobražaj. Mislim da ne postoji osoba koja nije imala razne faze u svom životu, od frizure, šminke, do stajlinga. Simpatične su mi stare fotografije, to je period koji mi budi lijepe uspomene i sjećanja i rado se podsjetim. Pa čak i kada vidim na starim fotografijama kako su me roditelji oblačili.

Moj zlatni beauty savjet za sve bi bio da obavezno skidaju šminkuprije spavanja, te odlaze na dubinsko čišćenje lica.

Prva bora mi se pojavila na čelu prije nekoliko godina, čudno, ali tako je. Mislim da nije bilo do beauty navika, ali sam naučila da je veoma dobra masaža čela, od obrva prema gore. Ipak sam ja to riješila lakšim putem: botoks kod Lipqueen doc, Aide Čatić. Bilo me je strah prvi put i priznajem da sam preblijedila i tresla sam se kad sam vidjela iglu, ali Aida je bila toliko divna i pažljiva, da sam drugi put sa zadovoljstvom otišla. A što je najvažnije, bore više nema.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti