Nataša Derikonja: Godine su me naučile mudrosti

Piše: Redakcija

Nataša Derikonja 24-godišnjakinjaiz Bijeljine u modni svijet je ušla sa 16 godina, nakon osvojene titule Miss dijaspora. Iza nje su brojni modni angažmani, kako na domaćem, tako i inotržištu. Najviše je uposlena u Turskoj. Za nekoliko godina, kada piste i modni angažmani počnu preuzimati neke druge djevojke, lijepa Bijeljinka, koja završava Scensku arhitekturu tehnike i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, vjerovatno će se baviti scenografskim radom u pozorištu ili odnosima s javnošću. Kako zbog setova često kožu lica izlaže teškoj šminci, odlučila se za prirodne beauty proizvode koje je odlučila podijeliti i s našim čitaocima

Ujutro prvo volim da umijem lice. Nekad je dovoljno samo umivanje vodom, a nekad se probudim s masnijim licem pa koristim pjenu za čišćenje lica poslije čega nanosim dnevnu kremu. Također, pred spavanje je ista rutina samo uz korištenje micelarne vode ukoliko imam make-up, toniranje i krema.Dok za dužu njegu lica izdvojim dva dana u sedmici, koji su posvećeni pilingu lica.

Na veliku sreću i zahvaljujući genetici, imam mnogo gustu kosu, što mi olakšava probleme kada nije najčistija. Uvijek biram visoki rep kao alternativno rješenje u elegantnoj, kao i u sportskoj prilici.

Naučiti voljeti sebe i prihvatiti svoje mane jedan je od najvećih izazova s ​​kojima se svi suočavaju. Niko, zapravo, ne obraća pažnju na vaše sitne ‘nesavršenosti’ osim vas. Nemojte ih tretirati kao ‘mane’ nego gledajte na njih kao nešto što vas čini posebnima. U globalu nemam problema s estetskim fizičkim nedostacima, što ne znači da smo potpuni ukoliko nismo ispunjeni iznutra, što se itekako odražava na spoljašnost. Trudim se da istrajem i održim mentalno i fizičko zdravlje i njegujem spoljašnjost.

Iskustvo u šminkanju me je naučilo da je “manje  definitivno više”. Nemojte nikad pretjerivati šminkom. Prava ljepota dolazi iznutra. Mnogo se mijenjao moj proces šminkanja, ali sve je to stvar sazrijevanja i iskustva. Ranije su mi je smetale teška sjena na očima i mnogobronzera koji nije dobro izblendovan.Sada dajem akcenat na prirodnom izgledu i gustim raščešljanim obrvama.

Smatram da zdrav um oslikava fizičku ljepotu i da je ona mnogo više od fizičkog izgleda. Unutrašnja ljepota i sklad se uvijek prikažu na licu.

Momenti nesigurnosti uglavnom se javljaju ako od sebe očekujem samo najbolje rezultate, a to su često faktori koji ne zavise samo od nas već od raznog spleta okolnosti. Težnja ka savršenstvu čini nas da imamo taj balans da sebe volimo kada smo u dobroj formi, a mrzimokada nismo. I tu  je problem što ne prihvatimo sebe, jer to smo mi samo u različitim vremenskom periodu.

Godine su me naučile mudrosti.Također su me naučile da strpljenu i prioritetima. Kako starimo prioriteti se mijenjaju pa je lakše procijeniti situaciju i naše djelovanje. I veoma važna stvar prilagođavanje datim situacijama. Ono što je bilo jučer ne možemo promijeniti i ostaje iza nas.

Nisam pristalica beauty tretmana, jer smatram da većina donosi više štete nego koristi.

Izdvojila bih keratinsko ispravljanje kose koje obnavlja i regenerira kosu i duže od šest mjeseci imam oblik i frizuru. Mnogo vremena uštedim dok se spremam, dok sam ranije mnogo vremena utroškom na feniranje i peglanje kose.

Kada pogledam stare fotografije, vidim samo napredak u dugogodišnjem iskustvu u  modelingu koji me je podstakao da otkrivam uvijek nove i savremne rutine.

Često se držim triju stavki koje čine da izgledam sviježe i prirodno. Koristim uvijač za trepavice, malo maskare, naglasim svoje obrve i usne. Dopada mi se maskara marke „Maybelline lash sensa tional“, jer izvuče trepavice s jednim nanošenjem. Kad je riječ o obrvama, uglavnom ih očetkam, kako bi izgledale sređeno i na svom mjestu. Na usne mahom nanosim balzam i konturiram s bež olovkom rubove usana.

S obzirom na to da mnogo faktora utječe na pojavu bora, a mogu biti izloženost Suncu, pušenje, neadekvatna njega, nasljedni faktor… Vodim zdrav način života, još nemam bore, ali svakako sam u godinama kad treba da se posvetim ozbiljnije njegovanju svog lica. Pristalica sam prirodnih proizvoda i  krema za negu lica sadrži isključivo prirodne sastojke, bez jakih i štetnih hemikalija.Koristim kremu na bazi vode u kombinaciji glicerina i hijaluronske kiseline. Također, koristim prirodna ulja, a to su maslinovo i kokosovo ulje koje štiti kožu od slobodnih radikala i ujedno je i hidrira i održava kožu elastičnom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti