Antonella Malis: Odnos prema životu je ključ!

Piše: Redakcija

Antonella Malis je vrhunska operska umjetnica, sopranistica, koja naprosto zavodi svojom elegancijom i raskošnim glasom. Pola svog života provela pod reflektorima i pozornici, često noseći tešku šminku na svom licu, uspjela je da ga očuva tretmanima i posebnom njegom. Samo za „Azru“ otkrila je svoje male beauty tajne.

 

Uz korištenje hidratantne dnevne i hranjive noćne kreme, na lice preko dana obavezno još nanesem i toniranu kremu zaštitnog faktora 50 kako bi koža i dalje bila glatka i svježa. Kad god sam u mogućnosti izbjegavam preko dana nanošenje pudera kao i make-up općenito. Ljeto je za to najidealnije doba godine, a također i vodim računa o prehrani, na dnevnoj bazi obavezno voća i sirovog povrća te dovoljnog unosa tekućine prije svega vode kako bih održala hidrataciju kože tijela. Važan je unos tekućine, posebno vode.

 

Mogla bih slobodno reći da je “trik” za nečistu kosu u suhom spreju za kosu. Nanesem ga, pustim pet minuta, protresem rukama i zatim završni “touch” oblikujem rukama, a ponekad se potpomognem i peglom za kosu

 

Svaka žena na svom licu ima neki detalj koji joj se ne sviđa, kod mene su to bucmasti i bledunjavi obrazi…ali s godinama sam zapravo to prihvatila kao svoj zaštitni znak..uz osmjeh, naravno.

Iskustvo u šminkanju me naučilo naučilo me je da je manje zapravo više. Sada volim nanijeti olovku na usne i malo rumenila na obraze, pogotovo što se dnevnog izlaska tiče, a prije bi mi “must have” bilo namazati oči sjenom, olovkom i maskarom, a sada je to minimalizam.

 

Ljepota je odraz naših misli i stava prema životu kojeg imamo. U načinu na koje tretiramo sebe i druge. Kada imamo lijepe misli stvaramo lijepe emocije, a one stvaraju lijepe riječi, a riječi lijepe reakcije. Kakve su nam misli, takav nam je život….

 

Nesigurnost mi se najčešće javlja u nekim banalnim životnim situacijama poput bočnog parkiranja automobila ili paničnog kretanja auta pod ručnom kočnicom na uzbrdici.

 

Godine su me naučile, da je svaka “nelagodna” situacija zapravo početak rješenja istog problema tj. izazova. Dakle, nije život što se događa već kako mi gledamo na to

 

Mnogi moji bliski prijatelji znaju da sam pobornik stila života u zdravom tijelu zdrav duh. Godinama svoju fizičku i mentalnu kondiciju održavam ranojutarnjim šetnjama (brzom hodu i trčanjem) u prirodi. Pjev ptica, šum lišća, tišina trave, mirnoća jezera, postojanost stabla i sve su to neiscrpni izvori znanja za naš ljudski život. Promjena je jedina konstanta, a priroda nas svakodnevno podsjeća na to.

Kao “nadogradnju” svom fizičkom izgledu biram tretmane lica metodom biostimulacije, potpuno prirodni tretman, a rezultati dugoročno vidljivi na licu, svježe i mladoliko.

Kada gledam svoje stare fotografije pomislim da svako životno razdoblje je drugačije…u takvim okolnostima eto baš to je bila moja najbolja verzija mene. Baš sam dobro izgledala!

Zlatni savjet koji vam mogu dati je da se družite što više sa svojim unutarnjim ja. U miru ga pitajte što je to što ga najviše veseli, zastanite i osluhnite odgovor. Imajte suosjećanja i razumijevanja prema sebi. Prihvatite se jer ste zaista predivni i jedinstveni. Ugađajte si, razmazite se…prije spavanja kapnem si dvije kapi mog omiljenog eu de parfum Montale Rose Elixir iza uha.. Eto ja to tako..volite sebe..tako i možete voljeti sve ostalo.

 

Imam sreću da je moja prva bora bila bora smijalica, kao takvu sam je i prihvatila i zahvalila što me podsjeća na sve radosne sitiuacije zbog kojih je i nastala. Sve je to opet povezano s onom rečenicom: kako iznutra tako i prema vani…odnos prema životu je ključ!

Pročitajte još