U pet koraka skinite pravilno šminku

Piše: L. B.

Navikli smo na to da nanošenje kozmetike zahtijeva određenu tehniku ​​i puno vremena. Ali zaboravljamo da njeno ispravno skidanje nije i ne smije biti jednostavna stvar. Uklanjanje šminke poseban je ritual koji treba ozbiljno shvatiti. Mi iz „Azre“ vam donosimo 5 jednostavnih koraka koji će vam pomoći ukloniti šminku bez oštećenja kože. Vjerujte nam, samo umivanje lica nije dovoljno

Korak 1: Prije uklanjanja

Uklanjanje šminke započinje pripremom za ovaj postupak. Dakle, prvo morate kupiti potreban set sredstava za čišćenje lica. Ako imate masnu kožu, birajte proizvode bez ulja, dok su proizvodi s hidratantnim učinkom pogodni za suhu kožu. I bolje je kupiti zasebno sredstvo za čišćenje očiju. Obavezno povucite kosu natrag kako ne bi ometala čišćenje. Bolje je kožu prethodno očistiti posebnom vlažnom maramicom.

 

Korak 2: Uklanjanje šminke s očiju

Možda ćete preferirati sredstva za čišćenje na bazi ulja ako koristite vodonepropusnu kozmetiku ili možete koristiti bilo koje drugo sredstvo za čišćenje koje je dobro za vas. Blaznicu dobro namočite srdstvom za skidanje šminke i pritisnite je na oko. Pričekajte 10-20 sekundi, a zatim lagano premjestite jastučić preko oka, bez trljanja. Koža oko očiju je vrlo nježna.

Ne pomičite jastučić naprijed-nazad. Pomaknite ga u  jednom smjeru s unutarnje na vanjsku stranu. Zatim okrenite blazinicu na čistu stranu i gurnite je prema dolje na trepavice.

Korak 3: Uklanjanje šminke s usana

Dalje, vrijedi ukloniti šminku s usana, tako da ruž ne raširite po cijelom licu. Možete koristiti posebne proizvode, iako je i vazelin odličan. Nanesite ga na usne, pričekajte do 5 minuta i obrišite vatom. Ne trljajte previše, kako ne biste oštetili usne.

Korak 4: Uklanjanje šminke s lica

Možete početi s micelarnom vodom. Navlažite blaznicu i obrišite lice. Ne zaboravite na područje ispod čeljusti i iza ušiju. Svakako očistite liniju kose, jer i tamo zalazi kozmetika. Nakon toga možete koristiti sredstvo za uklanjanje šminke nanoseći ga kružnim pokretima na lice i vrat.

Isperite lice vodom i osušite ga peškirom. Možete upotrijebiti papirnati ubrus kako biste spriječili širenje bakterija. Ne trljajte kožu, samo tapkajte.

Korak 5: Nakon uklanjanja

Vrlo je važno njegovati kožu nakon uklanjanja šminke. Ovo je zadnja faza postupka. Možete nježno masirati lice kako biste mu dali elastičnost i povećali protok krvi. I svakako morate nanijeti hidratantnu kremu kako vam se koža ne bi isušila.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti