Budi kraljica novogodišnje noći

Piše: Redakcija

 

Praznično vrijeme je naše omiljeno doba godine i daje nam dovoljno razloga da nosimo sofisticirani make-up izgled bilo koji dan u sedmici. Iako praznična šminka uglavnom podrazumijeva crvene usne i naglašene oči, nema ništa loše u tome da dodate malo sjaja, igrajući se sa svjetlucavim proizvodima kojih je mnogo u ponudi

Pripremili smo za vas najbolje praznične izglede koji će vam dati inspiraciju za večerašnji doček Nove godine.

 

Sjaj

Zablistajte s mnogo sjaja na koži u ovo praznično vrijeme. Usne i oči su mekane, zadržavajući sav fokus na vašim svjetlucavim jagodicama i sanjivoj konturi.

Zlatne oči

Neka vaša šminka dovede dramu na vaše praznično porodično okupljanje ove godine s mnogo zlatnih svjetlucavih iskrica na očima, uparenih hrabrim crnim okvirom.

Zelena sjena

Miris borovih jela trenutno nas sve asocira na praznike, a ova zelena inspiracija na očima je sve i još više.

Plavo kao nebo

Plava sjena na očima izgleda tako izvrsno tokom praznika. Hrabrost nijansi plavih sjena pomiješanih sa svjetlijim završetkom idealna je za slučajeve kada stvarno želite biti zvijezda praznične noći.

Šljokice na usnama

Unesite malo sjaja vašem prazničnom šminkanju dodavanjem šljokica kao završni dodir crvenim usnama. To je kreativan način da zablistate na bilo kojem prazničnom okupljanju, a pritom izgledate prekrasno kao i uvijek.

Crveni i zeleni san

Popularne boje poput zelene i crvene lako se mogu uvrstiti u vašu prazničnu šminku, poput ovog metalno zelenog sjenila u kombinaciji s podebljanim crvenim usnama. Dodajte umjetne trepavice ili ih preskočite, na vama je koliko svečano želite izgledati.

Ledeno

Unesite malo hladnoće u svoje praznične svečanosti s ledenim plavim izgledom sjene uklopljenim u svjetlucave note srebra. Pune, sjajne usne neophodan su detalj za stvaranje sjaja koji je ozbiljno dostojan fotografije.

Dugine boje

Kao što vidite, apsolutno sve boje duginog spektra se mogu vrlo lako “smjestiti” na vaš kapak i stvoriti vrlo zanimljiv i svakako nesvakidašnji make-up. Naravno, kada ste već tu i igrate se bojama, onda možete praviti varijacije. Možete iskoristiti sve boje, ali i ne morate, već samo nekoliko njih. Također, možete birati jarke, upadljive nijanse, a možete i sasvim nježne, blijede i suptilne koje će se jedva primjećivati, ali će vašem pogledu ipak dati interesantan sjaj.

Grimizne usne

Golo svjetlucavo oko i grimizne usne uravnotežuju se za glam praznični izgled koji možete nositi i u bilo koje doba godine. Smjele obrve i mnogo maskare sve tako dobro povezuju, možda ovaj izgled budete nosili više puta, a ne samo za praznike.

Smaragdne oči

Žudite za žešćim izgledom? Ovaj izgled odgovarat će svim prazničnim zabavama. Nema boljeg doba da budete glamurozni nego sada.

(Tekst preuzet iz novog broja magazina “Azra”)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti