Idealne za sunčane dane: Sedam trendi frizura

Piše: Redakcija

 

 

Najljepši ukras na ženi je kosa – ističu frizeri, dodajući da je osim njegovanog i zdravog looka važno i povremeno mijenjati frizuru. Bez obzira na to imate li još posla s izrastanjem kose zbog frizure koju ste isprobali za vrijeme karantene ili svakodnevno nosite kosu u repu zbog rada od kuće, stilisti najavljuje da je proljeće idealno doba za promjene.

Toplije vrijeme tradicionalno znači svjetlije, kraće pramenove, ali ovog ljeta stiže nova klasa odvažnih i uzbudljivih trendova u kosi. Od čarobnih boja do šiški sa zavjesama, Elle je razgovarao sa stručnjacima za kosu koji su otkrili trendova kose koje ćete vidjeti svugdje ovog ljeta.

Frizure koje biste mogli isprobali za ljeto 2021. godine:

Čarobne boje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crazy Color Official (@crazycolorltd)


Neobične, neonske, ružičaste i ostale čarobne nijanse koje smo nekoć gledali u crtanim filmovima proteklih se godina javljaju na kosama, a čini se kako je nakon ove pandemijske godine takva vrsta zaigranosti postala takav hit da je prerasla u trend. Ako ste dovoljno odvažni i željni velike promjene, svakako isprobajte.

Raščupana shag frizura


Ova retro frizura idealna je za one koji se ne vole puno mučiti oko stiliziranja, jer postupno šišanje daje volumen i omogućava da je oblikujete samo ‘gnječenjem’ kose. Prednost joj je što joj vjetar i sol pomažu da izgleda još bolje.

Pixie cut


Kratka i slatka, opis je frizure koja se svakih nekoliko godina vraća kao velik trend – i to s dobrim razlogom. Ako vam se sviđa kako vam pristaje kratka kosa, isprobajte frizuru koja pomlađuje, daje vam zaigrani look i lako se održava te vam s njom neće biti vruće. Jedino na što morate paziti je da redovito posjećujete frizera kako kosa ne bi izgubila željenu formu čim izraste.

Kockasti bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)


Elegantan kvadratni bob kroj možda je prvi korak ka vrućem djevojačkom ljetu. Kratka kosa notorno je šik, a toliko se poznatih pridružilo bob klubu za šišanje u posljednjih nekoliko mjeseci, pa je za očekivati da će ova frizura postati pravi hit.

Super kratko


Pixie je super – ali još kraće je bolje. Odlično kod ove frizure je da doista nema posla s njom, dovoljno ju je brzinski oprati, a suši se kroz par minuta. Ako niste nikad isprobali kratku kosu, a to ste oduvijek željeli, frizeri kažu da je sad pravo vrijeme. Ako imate tanku kosu, bojanje će vam učiniti vlasi oštrijima i dati željeni volumen, savjetuju.

Blagi valovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabrina Z. (@sabrina_zdn)


Najtraženija frizura proteklih godina svakako su mekani, blagi valovi – bilo da je riječ na poludugoj ili dugoj kosi. Što se tiče šišanja, najbolje je kad je blago postepeno, no morat ćete uložiti u neko sredstvo za oblikovanje, poput figara ili četke na topli zrak.

Zavjesa šiške

 

Pravi hit ove godine koji se nastavlja i na ljeto su šiške koje pristaju svima – jer zaokružuju lice tako da od čela lagano padaju i produljuju se prema obrazima. Njihova prednost je što se lakše stiliziraju od onih ravno odrezanih ako ih odlučite pustiti, pa vam ne treba biti žao isprobati ih.

Izvor:24sata

(Dž.S.)

Pročitajte još