Pet načina kako spriječiti da se sjenilo ne lijepi i ne razmazuje

Piše: Redakcija

 

Sjenilo stvara prekrasan izgled, ovisno što želite dočarati – dramu, romantiku ili samo malo naglasiti oči. No problem nastaje kada se počne uvlačiti u pregibe na kapcima i sljepljuje se. No, ako koristite prave proizvode u pravim omjerima i nanesete ih na pravi način, sjenilo će čvrsto stajati na mjestu.

Dvije vizažistice Anu Kaushik i Shradhu Luthrupodijelile su najbolje savjete i trikove za nanošenje sjenila koje će trajati unedogled. Slijedite jednostavne korake i naučite kako napraviti čvrstu bazu.

Nanesite šminku na bazu za sjenilo

– Prirodni sloj lipida na kapcima glavni je uzrok sljepljivanja sjenila – kaže Kaushik.

Temeljito čišćenje kože blagim sredstvom za čišćenje tek je početak, objašnjava.

– Nakon čišćenja poprskajte lice s malo tonera kako bi stvorili ujednačenu bazu i uklonili višak ulja. Za ljude s izuzetno masnom kožom bi bilo dobro da upotrijebe papir za upijanje masnoća i potapkaju s njim oko očiju. Za izuzetno suhu kožu, kapke navlažite bogatom hidratantnom kremom. Pustite je da stoji tako minutu ili dvije prije nego što započnete šminkanje. No, imajte na umu da previše bogata krema za oči može otežati nanošenje sjenila – objasnila je Kaushik.

Uložite u dobar primer

Primer je ključ dugotrajne šminke. To se odnosi na i na podlogu za vaš ten, ali također i na vaše oči.

– Nanesite na kapke količinu baze za sjenilo veličine zrna graška, posebno dizajniranu za ovo područje. Kažiprstom nježno bazu utisnite u kožu oko oka kako biste prekrili cijelo područje. Primer za oči ima trostruki učinak: stvara besprijekornu bazu za sjenilo tako da ono ostane na mjestu i ne mrvi se, prianja uz vašu boju tena i produžuje trajnost sjenila – preporučuje Kaushik.

Ili stavite korektor

Ako nemate pri ruci poseban primer za sjenilo, možete koristiti korektor.

– Korektori mogu također biti dobra baza. Samo ga na kraju setirajte puderom u prahu koji će apsorbirati višak masnoće. Ovo je siguran način da se izbjegne bilo kakvo mrljanje. Kao alternativu, na čitav kapak nakon korektora možete nanijeti i neutralno sjenilo u boji kože  – objašnjava Luthra.

Zapamtite: Više je bolje

Prema Luthri, nanošenje nekoliko slojeva sjenila jedan na drugi način je da postignete bolju pigmentaciju sjenila. Ako je sjenilo previše prozirno, lakše će se razmazati ili uvući u kapke. Čak i ako radite s neutralnom nijansom, ona preporučuje da nanesete nekoliko nježnih slojeva jedan na drugi tako da ima dovoljno pigmenta kako bi boja ostala trajnija.

Koristite ispravne četkice

Vrhunsku tehniku ​​nanošenja može pokvariti pogrešan alat, pa je zato važan odabir pravih četkica.

– Čvršća, ravna četka prikladna je za nanošenje osnovnog sjenila na čitav kapak, pa čak i za nanošenje dodatnih slojeva. Upotrijebite zaobljenu, mekanu četku za blendanje između nabora i donje linije trepavica. Možete i navlažiti četkicu vodom ili poprskati sprejom za fiksiranje prije nego što ju umočite u boju. Tako ćete pojačati pigment šljokičastog ili glitter sjenila – savjetuje Kaushik. Međutim, kada koristite sjenilo u kremi ili ono tekuće, izbjegavajte četkice.

– Takve formule nanesite vrhovima prstiju. Nježni potezi i tapkanje daju vam kontrolu i sprječavaju nakupljanje sjenila u kapcima – zaključuje Kaushik za Vogue.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti