Dvije minute za ljepotu Adriane Lime

Piše: L. M.

Poznata Brazilka jedna je od najbolje plaćenih manekenki u svijetu, ponosna je članica bivšeg „Victoria’s Secret“ klana, a nerijetko se na društvenim mrežama hvali svojim besprijekornim izgledom čak i bez šminke

Ova manekenka ima make-up rutinu koja joj oduzima samo dva minuta vremena, što je iznenađujuće. Priznala je da voli šminku, ali i da ne voli trošiti mnogo vremena na sređivanje. Zato je nedavno za „Vogue“ otkrila kako se sprema za večernji izlazak.

Make-up

Na prvom mjestu je nijansiranje kože BB kremom i primerom koje miješa i ravnomjerno nanosi na lice prstima. Voli sjajnu kožu i izbegavata matt finiš. Zatim su na redu oči, koje ističe sjenama u neutralnim nijansama: donju liniju trepavica uokviruje tamnosmeđom nijansom, dok na kapke stavlja sličnu nijansu s mnogo šljokica. Maskarom završava šminkanje očiju. Nema vremena za konturiranje i sređivanje obrva, jer joj to i ne treba, ali se zato posvećuje usnama. Adriana voli da mijenja ruževe, eksperimentira s bojama i isprobava nove trendove. Međutim, postoji posebno mjesto u njenom srcu za crveni ruž.

– Osjećam se neugodno ako ne nosim ruž. Bez njega sam sebi nekako blijeda. Volim jarke crvene nijanse koje instantno daju svjež izgled – kazala je Adriana.

Ishrana

Kad je riječ o ishrani, Adriana mnogo vodi računa o tome šta unosi u svoj organizam. Zato bira zdravu ishranu, koja njenom organizmu odgovara.

Svakog jutra doručkuje zobenu kašu sa suhim grožđem, a povremeno uz doručak pije i kafu s mlijekom. Ponekad pojede i musli s jogurtom ili medom. Za ručak brazilska manekenka najčešće jede povrće kuhano na pari, jer je prestala da jede meso i ribu. Lima preferira zeleno povrće na žaru, jer smatra da joj vlakna iz povrća podstiču brže varenje hrane i sprječavaju nagomilavanje kalorija u organizmu. Umjesto grickalica, Adriana jede sirovo povrće poput krastavca ili mrkve, koji je osvježe nakon napornog radnog dana. Kao poslasticu povremeno sebi priušti malo čokolade za energiju ili kašiku meda.

Trening

Iako je ishrana vrlo važna stavka na dnevnom meniju Adriane Lima, mnogo radi na svom izgledu kroz različite načine vježbanja. Mada kombinira različite tehnike od kojih, baš kao u ishrani, ne odstupa, jedna vježba uvijek je na njenoj listi – preskakanje konopca. Adriana najčešće vježba treninge visokog intenziteta koje kombinira s laganim. Tokom treninga često skače preko konopca, jer joj to povećava kardiovaskularne i atletske sposobnosti koje doprinose bržem gubitku masti i boljem toniranju tijela. Ovakvi treninzi su joj prioritet i najviše ih radi jer vjeruje kako su je poštedjeli suvišnih kilograma u trudnoći. Također, Adriana je veliki ljubitelj boksa.

Pročitajte još