Može li pretjerana njega prouzročiti problematičnu i osjetljivu kožu?

Piše: Redakcija

Potpuno zanemarivanje njege kože i pretjerano nanošenje kozmetičkih proizvoda, mogu uroditi istim rezultatom. Zbog svakodnevne izloženosti informacijama, novim trendovima i još novijim proizvodima, našli smo se u paradoksalnoj situaciji da od kozmetičke šume ne vidimo drvo.

Nekada, prije internetski dostupnih informacija, nismo imali izbora nego se obratiti dermatolozima i kozmetolozima. Žene su češće odlazile na tretmane stručnjaku koji bi im nakon ‘uviđaja’ znao savjetovati primjerenu njegu koju bi onda i slijedile.

Danas smo preplavljeni informacijama i zbog famoznog straha od propuštanja neprestano tragamo za savršenim proizvodom, ma koliko koštao. Kako ćemo ga prepoznati, sve i da na njega nabasamo, ako svako malo uvodimo promjene u kozmetičku rutinu? Pokušavajući postići personalizirani pristup, samoinicijativno kombiniramo njegujuće proizvode. Zatim se čudimo što nam je koža još osjetljivija i sklonija nepravilnostima, katkad i alergijskim reakcijama.

Šta nam je činiti? Slavna francuska biokemičarka i samoprozvana epidermologinja Joëlle Ciocco savjetuje korištenje manje proizvoda. Dostajat će ako ujutro i navečer upotrijebite čistač, kremu i/ili serum. Oba proizvoda trebala bi pripadati istom brendu.

Podsjeća da je svaka koža specifična, baš kao što se i međusobno razlikujemo po prehrambenim i ostalim životnim navikama, među kojima je redovan san ključ zdravog i svježeg izgleda. Za kraj poručuje da tek nakon tri mjeseca nanošenja možemo znati je li nam određeni proizvod primjeren. Ne primijetimo li ikakvo poboljšanje, nije.

Izvor: elle.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti