Nina Babić: Iskustvo mi je donijelo brzinu u šminkanju

Piše: Ilma Jakubovic

Nina Babić je članica, autorica tekstova i koautorica muzike pjesama sarajevske grupe “Sunday Stories”. Po struci je magistrica pravnih nauka, te je, uz aktivno učešće u bendu, i ambasadorica humanitarnog muzičkog pokreta “Playing For Change” za Bosnu i Hercegovinu. Ovoga puta samo za “Azru” Nina je otkrila sve tajne svoje beauty rutine

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Kvalitetno i redovno održavanje kože lica je bitnije i zahvalnije od bilo kojeg pudera na svijetu. Ako ne pržiš jaja na tavi bez ulja, nemoj nanositi ni puder bez primera i spf-a. Topla preporuka je da se njezi lica posvetiš što ranije, lako je, uđe brzo u rutinu i nema kajanja. Kada idemo na turneje, održavanje hidratacije lica je vrlo bitno. Mnogo sati se provodi u autu, na putu i sve to utječe na našu kožu.

 

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Postoji toliko mnogo načina da se kosa podigne u rep. Iskreno, mnogo mi je bilo teže održavati kratku kosu.

 

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Nisam uopšte protiv estetskih zahvata, samo bih voljela da ima neka garancija da ćemo sebe više voljeti ako smo fizički privlačniji.

 

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Iskustvo mi je donijelo brzinu u šminkanju. Potrebne su mi ukupno tri minute za klasični dnevni izgled. Smatram da je vrlo bitno da šminkanje ostane zabavno, da nije obavezujuće i teretno. Ne moramo se šminkati. Pustite da te seksističke gluposti ostanu stvar prošlosti. Meni je još zabavno, naročito pred nastupe, kao vid ekspresije. Ističem, njega kože je mnogo bitnija od šminkanja.

 

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– To nije sporno. Ono što je bitno naglasiti jeste da kriterije ljepote spoljašnjeg izgleda određuju vrijeme i društvo. Da se ne opečati kao generalna izjava, podsjećam na doba kada smo sve htjele biti mršave kao Victoria Beckham, a sada sve želimo imati obline kao Kim Kardashian, pri tome se mršave djevojke grizu što nemaju obline, kao što su se nekada djevojke s figurom pješčanog sata osjećale pretilim. OK je pratiti trendove, ali je bitno pristati na trend koji ti odgovara, kao i odbaciti onaj koji možda nije za tebe, ne vodeći se mišljenjem mase. Kada je u konačnici unutarnja ljepota u harmoniji s vanjskom, tada smo najljepše.

 

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Ja idem redovno na nail art. Ostalo sama držim pod kontrolom. Meditacija i joga su super tretmani za unutarnju ljepotu i održavanje vlastitih misli čistim. Beauty tretman je i subotnje vino s prijateljima.

 

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Posjedujem tri četkice ukupno, koje redovno održavam čistim, jer imam vrlo osjetljivu kožu lica.

 

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Nemam podočnjake, na svu sreću.

 

Kako oblikujete obrve?

– Genetika je tu uradila svoje, koji dodir pincetom i idemo dalje.

 

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Uglavnom sam vjerna proizvodima koje koristim, provjereno i pouzdano.

 

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Kvalitetan san, higijena lica i fizička aktivnost je moj paketić.

 

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Nemam bore.

 

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Drastično sam promijenila životne navike posljednju godinu, prioritizirala sam vlastite potrebe, a one se uglavnom odnose na fizičko i psihičko zdravlje. Mogu reći, sreća i ljepota su usko povezane.

 

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Kreator je Dominique Ropion, a naziv parfema je moja tajna.

 

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Ne.

 

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– „Sunday Stories“ vizitke, dok šminka ostaje kući.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti