Za najpopularniju frizuru sezone ne treba vam frizer: Gotova za dvije minute

Piše: Redakcija

Stiže nam vrijeme praznika i ludih zabava ili glamuroznih večera, a sigurni smo da puno žena već razmišlja o frizuri. Dobre vijesti su da je jedna od najmodernijih frizura ove zime zapravo krajnje jednostavna i pravi se lako, bar njena osnovna verzija. Riječ je o niskoj, odnosno spuštenoj punđi!

Uprkos tome što za nju znamo oduveijk, dizajnerima se dopala ležernost i svestranost niske punđe, pa je većina njih upravo ovu frizuru izabrala za manekenke koje su na pisti predstavile njihove kolekcije.

Klasičnu, zalizanu verziju niske punđe mogli smo da vidimo na revijama brendova Isabel Marant i Jonathan Simkhai, a Tom Ford pokazao nam je efektnu punđu sa lijepim, zanimljivim ukosnicama.

I zaista – niska punđa je savršen izbor za sve prilike, pa tako i nadolazeće praznike! Kada poželite opuštenu, nonšalatnu, a ipak ženstvenu firzuru – jednostavno pokupite kosu u punđicu tik iznad vrata. Možete je ukrasiti lijepom šnalom, skranči gumicom ili slatkom mašnom.

No, niska punđa može da se stilizuje na desetine načina: možete se poigravati sa razdeljkom, pa umjesto onog klasičnog na sredini, odlučiti se za onaj sa strane. S druge strane, možete začešljati kosu unazad, a potom je i zalizati, pa tek onda vezati punđu.

Ne zaboravite ni da prednje pramenove možete uviti u blage talase, ili poneki pramenčić uplesti u pletenicu, čime dobijate romantičnu i nježnu frizuru. Za novogdišnje veče obaveznu nisku punđu ukrasite svjetlucavim ukosnicama – to je dovoljno da dobijete glam efekat.

Izvor: Žena.blic.rs

(Z. T.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti