Kućna radinost: Napravite sami micelarnu vodu za čišćenje lica

Piše: Redakcija

Micelarna voda vrlo je praktičan proizvod koji se može koristiti za čišćenje lica prije i poslije šminkanja. Nametnula se kao proizvod koji čisti, tonizira, neki kažu da je ljekovita i da transformira kožu u trenu, ne isušuje.

Miceli su sitne molekule koje prirodno privlače prljavštinu tako da prilikom korištenja s kože ne skidaju njena prirodna ulja koja su joj potrebna da ostane hidratizirana i zdrava.

Micellar Water vs Toner: Which is Right for You?

Danas na tržištu ima bezbroj različitih micelarnih voda, a bitno je da ona koju odaberete ne sadrži metale i konzervanse. Ipak, kako biste bili sigurni možete napraviti sami svoju.

Kako napraviti:

Uzmite staklenu posudicu od 150 mililitara i prethodno je dezinficirajte alkoholom. Uzmite 90 ml ružine vodice, 3 ml ricinusovog ulja, 20 kapi vitamina E i 5 ml eteričnog ulja šipka. Pomiješajte sve sastojke u bočici i miješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu. Ricinusovo ulje će objediniti sve sastojke. Prije upotrebe protresite bočicu.

Izvor: 24sata.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti