Beauty rutina Jennifer Lopez: Četiri jednostavna koraka do savršenog izgleda

Piše: Azra

Kada je riječ o blistavoj koži, Jennifer Lopez (52) je apsolutna kraljica. Otkako se pojavila na muzičkoj sceni, prepoznatljiva je po besprijekornom tenu, a nema žene koja bar jednom svom šminkeru nije zatražila taj čuveni „JLo glow“. Vjerovali ili ne, iza prelijepog izgleda latino dive krije se jednostavna jutarnja rutina.

Prošlog ljeta J. Lo je demonstrirala svoju jutarnju rutinu koja se sastoji iz četiri jednostavna koraka i uključuje serum i hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, kao i upotrebu suplementa “That Inner Love” koji je lansirala u okviru svoje beauty linije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Latino zvijezda nedavno je sa pratiocima na Instagramu podijelila malu nadogradnju svoje beauty rutine koja se i dalje sastoji od četiri koraka i traje manje od pet minuta.

Kada očisti lice, zanosna pjevačica i glumica u bogatom sloju nanosi omiljeni serum, koji sadrži mješavinu skvalana, fermentisanog i ekstradjevičanskog ulja i ekstrakt lista masline.

‒ Stavljam serum kao i obično, ujutru i uveče, a potom i vitamine za lice ‒  objašnjava Jennifer u svom videu na Instagramu, puštajući serum da se upije prije nego što pređe na najvažniji korak, kremu sa zaštitnim faktorom.

Posljednjih četrdeset sekundi svoje rutine Lopez je iskoristila da zamijeni suplemente svojom kremom za područje oko očiju koju nanosi i između obrva.

‒ Uvijek je lijepo imati malo dodatne hidratacije na tim mjestima ‒ kaže i dodaje da ćete se tako pobrinuti i da vam se šminka ne razmaže.

Za kraj, Jennifer Lopez otkriva da za njen blistavi izgled nije zaslužna samo njega, već i afirmacije kojima započinje svaki dan.

‒ Prvo hranim svoj um i svoju dušu. Prije nego što pogledam u telefon, za novi dan se pripremim dobrim namjerama i pozitivnim mislima. Biti pozitivna. Njega je tek naredni korak.

Izvor: Hellomagazin.rs

(L. H.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti