Pumpica – za sočnije i punije usne

Piše: Azra

U svijetu u kojem se trendovi ljepote brzo mijenjaju, može biti teško držati korak. Punije usne priželjkuje većina, a svijet ljepote ulaže mnogo truda kako bi to postigao. Dok one hrabrije odlaze kod estetskog hirurga na konkretno povećanje usana, mnoge žene izbjegavaju odlazak pod nož i traže prirodne načine za povećanje usana. Trend za usne koji kruži već neko vrijeme je korištenje pumpice za usne koja daje efekt sočnijih i punijih usana. Istražili smo sve detalje o ovom interesantnom beauty proizvodu.

 Šta je?

Pumpica za usne je jednostavna sprava osmišljena tako da uveća i blago definira usne uz pomoć usisavanja vazduha, odnosno pravljenja vakuuma. Postoji u raznim oblicima, veličinama i bojama. Efekt je privremen, a traje do četiri sata. Ukoliko želite dugotrajniji efekt, ovo nije rješenje za vas.

Kako radi?

Djeluje na principu uvlačenja vazduha, odnosno povlačenja usana vakuumom. Postoje ručne i elektronske, a princip je kod obje isti. Vakuum omogućava da se kapilari šire, te krv navire na površinu usana, formirajući otok koji čini da vaše usne djeluju punije i veće.

 Da li je sigurna?

Primjena je uglavnom sigurna, ali ipak treba povesti računa o određenim stvarima. Ukoliko imate posjekotine ili ispucale usne, trebali biste ovo izbjegavati. Također, za sigurnu upotrebu ovog proizvoda trebalo bi držati se uputstva, naročito koliko je vremenski previđeno. Ukoliko ne budete pažljivi, može doći do crvenila, blage iritacije, isušivanja i modrica.

Proces

  1. Očistite usne
  2. Prislonite čistu pumpicu na usta tako da ivice budu obuhvaćene
  3. Napućite usne
  4. Isisajte vazduh iz pumpice
  5. Ostavite tako od 15 sekundi do 2 minuta
  6. Skinite pumpicu

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti