Na prirodan način ubrzajte rast kose

Piše: Redakcija

Kada je u pitanju njega cijelog tijela, prirodne metode su oduvijek imale prednost zahvaljujući manjem broju nuspojava. Da bi bilo moguće prirodno ubrzanje kose, potrebno je sljedeće:

Smjesa od maslinovog ulja i paradajza – pomiješajte dvije kašike maslinovog ulja i paradajz, te zagrijte dok nije ugodno toplo i potom umasirajte u tjeme. Smjesu držite što duže.

Čaj od koprive – za brži rast savjetuje se ispiranje kose s čajem ili šamponom od koprive.

Maska od meda i aloe vere – potrebno je pomiješati 2 do 3 lista aloe vere i malo meda, dobro promiješati te nanijeti na kosu. Nakon što prođe 30 minuta, možete isprati kosu.

Recept za brži rast – možete pokušati s ukusnim receptom tako što ćete pomiješati jednu do dvije kašike jogurta, pivskog kvasca, soja lecitina, meda i pšeničnih klica. Ovaj obrok možete pojesti bilo kada u danu.

Neem prah – radi se o preparatu koji se već duže vrijeme koristi za liječenje i poticanje rasta, a sve zahvaljujući visokom udjelu masnih kiselina.

Kana – je odličan sastojak koji ujedno daje volumen i smanjuje opadanje kose.

Ruže – latice ruže su odlične za volumen, uklanjanje peruti i smanjenje opadanja kose.

Ružmarinova voda – kosu pokušajte oprati šamponom ružmarina ili ružmarinovom vodom.

Curry – je poznat kao antioksidant koji pomaže potaknuti rast kose te potpomaže kod jačanja folikula.

Hibiskus – pored toga što pomaže ubrzati rast vlasi, odličan je jer sprječava preranu pojavu sijedih i opadanje kose.

Želite li probati nešto prirodno pokušajte u zdjelu umiješati malo putera, ulja i jednu kašiku čajevca. Pričekajte da se puter otopi te gotovu smjesu umasirajte u kosu. Zamotajte kosu maramom i pustite preko noći. Drugi dan isperite mlakom vodom. Uspjeh je zagarantiran.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti